Microsoft Surface Pro

Microsoft Surface Pro er en fantastisk 2-i-en-pc med kraftig ydeevne og lang batterilevetid, der dog fungerer bedst som bærbar.

af Testzonen #Computer #Microsoft
8.9

Ligesom mange anser Apples iPhone for at være moderen af alle smartphones, da den blev lanceret for 10 år siden, skæver mange til Microsofts produklinje Surface som sammenligningsgrundlag for 2-i-en-pc’er.

Den nyeste 2-i-en-pc i samlingen hedder Surface Pro, og den fås i både m3-, i5- og i7-variant, med 8 eller 16 gigabytes hukommelse og 256 eller 512 SSD harddisk.

Den nye Surface Pro føles professionel, når du tager den i hånden. De rundede hjørner, elegante ventilatorer, der er skjulte i siden og sølv-bagsiden, gør, at den føles eksklusiv.

Det er også på bagsiden, standeren findes. Den slås ud, når du vil bruge Surface Pro som bærbar – og den kan faktisk slås så langt ud, at Surface næsten kan lægge helt ned, hvis du vil bruge pc’en med Surface Pen, som tilkøbes for 860 kroner.

Når du skal bruge Surface som tablet, lukker du bare standeren helt ind. Mekanismen har virket fuldstændig problemfrit i den måned, vi har testet Surface Pro.

Kraftig indmad

Vores test-Surface havde en i7-processor. Ønsker du lidt dårligere ydeevne, fås Surface Pro også med en m3- eller i5-processor som til gengæld ikke har ventilatorer til køling og derfor er meget lydløse.

i7-modellen larmede en anelse, når pc’en blev udsat for spidsbelastning, men dog langt mindre end en konventionel bærbar pc. Derudover var batteritiden på helt op til 13,5 timer, hvis den ikke blev presset til det yderste.

Den 12,3 tommer store trykfølsomme skærm er meget lysstærk, måske endda en smule for lysstærk til tider. Lyden er overraskende god, for en så tynd 2-i-en-pc, hvor højtalerne sidder på siden af skærmen som næsten usynlige huller

Mere laptop end tablet

Surface Pro er fantastisk som bærbar, men kun nogenlunde som tablet. Det skyldes udelukkende Windows 10 og Windows Store. Dels er Windows 10 – selv i tablet mode – bare ikke tablet på samme måde som en traditionel tablet.

Derudover er udvalget af applikationer i Windows Store stadig begrænsede sammenliget med Apples Appstore og Google Play.

Find den laveste pris på Microsoft Surface Pro her

+ Høj ydeevne
+ Lang batterilevetid
– Høj pris
– Tastatur og pen medfølger ikke

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Surface Pro er den bedste 2-i-en-pc på markedet, men du bør kun købe den, hvis du har brug for en laptop.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Type
2-i-en
Processor
i7
Grafikkort
Intel Iris Plus Graphics 640
Hukommelse (RAM)
8 gigabyte
Lagerplads
256 GB SSD
Skærmstørrelse
12,3" PixelSense-skærm,
Skærmopløsning
2736 x 1824 (3:2)
USB-porte
USB 3.0,
Tilslutninger
microSDXC-kortlæser, 3,5-mm headsetstik, Mini DisplayPort
Netværk
802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1
Mål
29,2 x 20,1 x 0,8 cm
Vægt
0,78 kg
Batteritid
13,5 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10