Microsoft Surface Pro 4

God tablet med tastaturcover

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Microsoft
7.6

Microsoft Surface Pro er først og fremmest en tablet, men når den er koblet sammen med det medfølgende tastatur, har den mange af de samme funktioner som en helt klassisk bærbar Windows-computer.

Det giver selvfølgelig nogle fordele, at du har to funktioner i én maskine, men der følger også nogle ulemper med. Tastaturet er fx langtfra på højde med det, du typisk finder i en bærbar pc. Det er svært at mærke, at tastetrykket er registreret af computeren, og de fleste vil nok opleve, at de skriver langsommere på Type Cover, som tastaturet hedder.

Surface Pros største plus er den gode skærm i høj opløsning. Den er en fornøjelse at bruge. Touchfunktionen reagerer hurtigt, og hvis du skal lave præcisionsarbejde eller tage noter i hånden, så medfølger der en pen. På bagsiden af skærmen sidder en stor udklappelig plade, der kan bruges til at stille Surface Pro 4 på bordet. Det er meget praktisk, og tabletten står sikkert og stabilt.

Hvis du nogensinde er snublet over kablet til din bærbare, vil du også sætte pris på den magnetiske tilslutning af strømkablet på siden af Surface Pro 4. Med et lille klik finder stikket selv på plads, og det er lige så nemt at hive ud igen. Hvis du trækker i kablet, er det derfor kun kablet selv, der ryger på gulvet. Computeren bliver stående på bordet, og der sker ingen skade på strømstikket.

Der er ikke så mange tilkoblingsmuligheder til Surface Pro 4. Har du behov for at tilkoble mere end et enkelt stykke USB-tilbehør, må du altså anskaffe dig en USB-hub med flere porte i. Ydelsen er på højde med bærbare pc’er i samme prisklasse, så om du vælger en Surface Pro 4 fremfor en almindelig bærbar, er et spørgsmål om, hvorvidt du indimellem har brug for at bruge den som tablet. Hvis ikke, kan du få et bedre tastatur, flere tilslutningssmuligheder og større skærm i en rigtig bærbar computer.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Surface Pro 4 er et godt alternativ til en traditionel bærbar, hvis du også nogle gange har brug for en tablet.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-6300U
Grafikkort
Intel Graphics 520
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
128 GB SDD
Skærmstørrelse
12,3 tommer
Skærmopløsning
2732 x 1824 pixels
USB-porte
1 x USB 3.0
Tilslutninger
Mini DisplayPort
Mål
29,2 x 20,1 x 0,8 cm
Vægt
1,1 kg
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Pro
Benchmark (højest er bedst)
2275,2