Den berøringsfølsomme skærm inviterer til at bruge pc'en som en tablet, så det er lidt synd, at skærmen ikke kan vippes meget længere bagover end her.

Microsoft Surface Laptop Go 2

Surface Laptop Go 2 er lækker og solidt bygget bærbar pc, men de indre komponenter lever ikke helt op til det gennemførte ydre.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Microsoft
8.5

Microsofts Surface Laptop Go 2 er en bærbar pc, som ikke er så hurtig, men som vejer op for det med sit gennemførte ydre.

Det er nemlig en særdeles velbygget computer med aluminium på både over- og underside. Alt virker slidstærkt og gennemarbejdet, og det gode indtryk holder ved, når du åbner computeren og tænder den.

Her mødes du af en flot og meget lysstærk skærm, som du kan bruge til at betjene computeren takket være den berøringsfølsomme overflade. Skærmen kan kun klappes op i en vinkel på cirka 135 grader, selv om det ellers er oplagt at bruge en computer af denne type som en tablet ved at klappe skærmen helt om bag tastaturet.

Der er en svag forsinkelse, når du bevæger fingeren henover skærmen og fx ruller op og ned gennem en lang hjemmeside. Det betyder, at oplevelsen af fingerbetjeningen ikke er helt så umiddelbar, som når du betjener en hurtig smartphone.

Surface Laptop Go 2 kan generelt ikke helt følge med andre bærbare pc’er, vi har testet i denne prisklasse i de seneste numre. Faktisk halter den en smule efter på både processorens, hukommelsens og lagerpladsens hastighed. Du får altså lov at betale lidt ekstra for den gode byggekvalitet og det kendte mærke her.

Power-knappen er en del af tastaturet, og knappen huser også fingeraftrykslæseren. Det er en fin løsning, at knappen ikke sidder helt oppe i hjørnet, hvor man forventer at finde Delete-tasten. I stedet sidder den lige ved siden af Delete, men fingeraftrykslæseren lyser stærkt op, når den er aktiveret, så du nemt kan finde den – også i mørke. Den registrerer hurtigt dit fingeraftryk og sørger for, at du bliver logget på Windows.

Fn-tasten virker på samme måde som CAPS-lock-tasten, så du bare kan trykke den ned, hvorefter den er aktiveret, indtil du trykker på den igen. På den måde kan du selv vælge, om du vil bruge den øverste række taster som de sædvanlige funktionstaster fra F1 til F12, eller om du foretrækker at bruge tasterne til fx at styre lydindstillingerne på computeren.

Surface Laptop Go 2 er en lille computer med en skærm på blot 12,4 tommer. Pc’en er samtidig slank, og der er kun blevet plads til et meget sparsomt udvalg af tilslutninger i siderne. Faktisk er der kun et par USB-porte og et hovedtelefonstik på den ene side. I den anden side sidder bare det lange, tynde ladestik. Det er magnetisk, så det er meget nemt at sætte ladekablet i og tage det ud igen.

Computeren er meget støjsvag, selv når blæseren kører for fuldt drøn. Det meste af tiden kan der slet ikke høres en lyd fra pc’en.

Surface Laptop Go 2 fås i mange konfigurationer, og du kan faktisk finde den ned til 40 procent billigere, end den model vi har testet, hvis du  kan leve med blandt andet mindre hukommelse og en svagere processor.


+ Magnetisk ladestik

+ God skærm

– Ikke så hurtig

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Surface Laptop Go 2 er lækker og solidt bygget bærbar pc, men de indre komponenter lever ikke helt op til det gennemførte ydre.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-1135G7, 2.4 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
12,4"
Skærmopløsning
1536 x 1024 pixels
USB-porte
1 x USB-C, 1 x USB 3.2
Tilslutninger
Hovedtelefon
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
27,8 x 20,6 x 1,6 cm
Vægt
1,13 kg
Batteritid
Cirka 7 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 11 Home 64-bit
CPU Mark
9622
2D Mark
298
3D Mark
2350
Memory Mark
2257
Disk Mark
12227
Benchmark (højest er bedst)
2802