Skærmen kan ikke slås meget længere op end her.

Microsoft Surface Laptop 5

Surface Laptop 5 er en indbydende bærbar pc med en ydelse, der ikke helt lever op til prisen.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Microsoft
8.8

Surface Laptop 5 er en af den slags stilrene computere, som man gerne vil ses med, når man klapper den op ude i byen. Hvis det ikke lige var for Microsoft-logoet på låget, kunne man nemt forveksle den med en af Apples fashionable MacBooks. Låget og bunden af Surface Laptop 5 er pakket ind i børstet aluminium, og både samlinger og hængsler virker meget robuste.

Den indbyggede Windows Hello-funktion får dig til at føle dig velkommen, for den genkender lynhurtigt dit ansigt og logger dig på Windows, når blot du sidder foran det gode, indbyggede webkamera.

Computeren klarer almindeligt kontorarbejde uden problemer, men ydelsen lever dog ikke helt op til prisskiltet. Der er ikke noget dedikeret grafikkort, og computeren egner sig ikke så godt til hverken spil eller avanceret videoredigering. Der var til gengæld ingen slinger i valsen, når vi så en film, surfede på nettet eller arbejdede i et regneark.

Denne tekst blev skrevet på computerens tastatur, og det gik noget langsommere end på vores sædvanlige mekaniske tastatur. Tasterne på Surface Laptop 5 kan kun trykkes kort ned, og tastaturet fungerer bedst, hvis du primært skriver med et par prikkende pegefingre i stedet for blindskrift med alle ti fingre. Tasterne er godt belyst nedefra med hvidt lys, og det er en fin hjælp, hvis du kan lide at kigge på tasterne, mens du skriver.

Du kan også betjene computeren ved hjælp af den berøringsfølsomme skærm. Det fungerer perfekt, for den reagerer nærmest øjeblikkeligt på dine fingerbevægelser – og så er det bare lidt ærgerligt, at du ikke kan klappe skærmen om på bagsiden, og bruge computeren som en tablet.

Musepladen er stor og fungerer godt. Hele pladen kan bruges som venstrekliksknap, bortset fra det nederste højre hjørne, der giver højreklik

Microsoft fremhæver selv computerens indbyggede mikrofoner som et særligt plus, men vi kunne nu ikke høre, at de hævede sig hørbart over gennemsnittet, når vi brugte dem i en videosamtale på Google Meet.

Vi brugte Surface Laptop 5 på batteridrift i næsten halvanden arbejdsdag. Det er ret godt klaret af en computer, hvor der ikke kan være plads til et stort batteri inde i det slanke kabinet. Kabinettets tykkelse begrænser også antallet af tilslutninger: Du får en gammeldags USB-A-port, en USB-C-port med Thunderbolt 4 til superhurtige filoverførsler og et stik til hovedtelefoner. Det er det hele. På højre side af computeren sidder blot Microsofts gode magnetiske ladestik.

Prismæssigt ligger den testede model af Surface Laptop 5 i midten af de forskellige udgaver af computeren, du kan vælge mellem. Du kan spare næsten 25 procent ved at vælge den billigste model med 13,5 tommer skærm og en lidt langsommere processor.


+ God, berøringsfølsom skærm

+ Lang batteritid

– Ikke så hurtig i forhold den høje pris

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Surface Laptop 5 er en indbydende bærbar pc med en ydelse, der ikke helt lever op til prisen.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-1255U
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB SSD
Skærmstørrelse
15"
Skærmopløsning
2496 x 1664 pixels
USB-porte
1 USB-A, 1 x USB-C
Tilslutninger
Hovedtelefon
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 11 Home
CPU Mark
15231
2D Mark
317
3D Mark
2696
Memory Mark
1437
Disk Mark
19187
Benchmark (højest er bedst)
2889