Microsoft Surface Laptop 4

Den udsøgte skærm og den lynhurtige processor gør det til fornøjelse at arbejde på Surface Laptop 4.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Microsoft
9.0

Skriver du meget på pc’en? Eller bruger du næsten al din tid ved computeren med internetbrowseren åben? Så er Microsoft Surface Laptop 4 måske noget for dig.

Computerens skærm er nemlig i særklasse til kontorarbejde. Billedkvaliteten er vanvittigt god med et skarpt og meget lysstærkt billede. Formatet er ikke 16:9 som på tv-apparater og de fleste computerskærme. Skærmen er i stedet formet i det højere 3:2-format, som egner sig bedre til tekstdokumenter, lange websider eller andre ting, der er høje og smalle. Film, spil og andet bredt indhold er den til gengæld ikke så velegnet til.

Den anden store fordel i den udgave af Surface Laptop 4, vi testede, er den hurtige processor. Den er blandt det ypperste fra Intel-konkurrenten AMD. Desværre er den også sammen med kvalitetsskærmen med til at drive prisen på computeren op i de højere luftlag.

Udvalget er tilslutninger er decideret sølle: I den ene side kan der kun tilsluttes strømkablet og i den anden sidder blot en USB-port, en USB-C-port og et hovedtelefonstik. Opladeren optager en del plads. Den er smal og aflang og tilsluttes med et lille magnetisk klik. Hvis nogen snubler over kablet, hopper stikket ud uden at skade hverken kabel eller computer. Det er ret smart.

Designet er minimalistisk. Alt er holdt så enkelt stilrent som muligt. Her er ingen ingen fingeraftrykslæser eller synlige højtalere. Selv power-knappen er gemt af vejen. Den sidder i øverste række af tastaturet mellem de andre taster. Heldigvis har den fået en lille forhøjet knop, så den er lidt nemmere at finde, hvis der ikke er så meget lys.

Tastaturet er i øvrigt ikke blandt de bedste, men det bliver altså sjældent særlig godt, når pc’en er så slank som her. Du får til gengæld en stor og kvikt reagerende museplade, og du kan også betjene computeren med en finger på den berøringsfølsomme skærm.

Når man tager den højtydende processor i betragtning, larmer Surface Laptop 4 faktisk bemærkelsesværdigt lidt. Det er ikke noget, der generer overhovedet, når man arbejder på pc’en.

Prisen er høj for den model, vi lånte til test, men Surface Laptop 4 findes i flere udgaver, og den billigste, der har en mindre skærm på 13,5 tommer og en langsommere processor, koster under 9.000 kroner.


+ Meget flot skærm

+ Ekstremt hurtig processor

– Få tilslutninger

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Den udsøgte skærm og den lynhurtige processor gør det til fornøjelse at arbejde på Surface Laptop 4.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Type
Bærbar pc
Processor
AMD Ryzen 7 Surface Edition, 2.00 GHz
Grafikkort
AMD Radeon Graphics
Hukommelse (RAM)
16 gigabytes
Lagerplads
512 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
15 tommer
Skærmopløsning
2496 x 1664 pixels
USB-porte
3:2
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
34 x 24,4 x 1,45 cm
Vægt
1,54 kg
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Home
CPU Mark
18050
2D Mark
628
3D Mark
2547
Memory Mark
2255
Disk Mark
15313
Benchmark (højest er bedst)
4598