Microsoft Surface Book 2

Microsoft har leveret en virkelig lækker pc, men den er ikke så hurtig.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Microsoft
7.9

Det er en virkelig robust bygget bærbar pc, som Microsoft har fået skruet sammen i Surface Book 2. Den slanke bærbar giver sig overhovedet ikke, da jeg forsøgsvis vred lidt i kabinettet.

Alt ved computerens ydre virker meget gennemtænkt. Særligt hængslet og den mekanisme, som skiller skærm og tastatur fra hinanden er ret imponerende. Hængslet ligner nærmest noget fra et en urlænke, når man ser det fra siden. Hvis du vil bruge skærmen som tablet, så skal du holde tast på tastaturet et sekund. Så lyder der et lille klik, hvorefter du kan trække skærmen løs fra tastaturet. Det er en meget elegant løsning i forhold andre 2-i-én-pc’er, hvor du selv må bruge kræfter for at hive de to dele fri fra hinanden.

Surface Book 2 skifter automatisk frem og tilbage mellem tablet og skrivebordstilstand i windows 10, når den kobles til og fra.

En anden smart deltalje er opladerstikket, der faktisk slet ikke skal stikkes i computeren. Der er i stedet en lille aflang magnet, som selv klikker på plads langs pc’en og begynder at lade op. Magnettilslutningen forhindrer også at stikket bliver ødelagt, hvis en eller anden snubler i ledningen.

I forhold til prisen, så er ydelsen i Surface Book 2 på det jævne. Processoren er ikke lige frem fra øverste hylde og det ses på vores hastighedsmålinger. Den eneste af pc’ens indre komponenter, der for alvor skiller sig positivt er det meget hurtige SSD-drev. Det er en pc’er købes for sit udseende og sin byggekvalitet — ikke for sin hastighed.

Skærmen leverer et godt billede, og det er en god fornemmelse at bruge den som en meget stor tablet. Samlet set er Surface Book 2 en god pc til almindelige kontorprogrammer og lidt internet. Den er for sløv til mere krævende opgaver.

 

+ Meget lækkert kabinet

+ Virker fint som tablet

– For sløv i forhold til prisen

 

Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Surface Book 2 er en flot og velbygget pc, men ydelsen kan ikke leve op til den høje pris.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-7300U
Grafikkort
Intel HD Graphics 620
Hukommelse (RAM)
8 GB RAM
Lagerplads
256 GB SSD
Skærmstørrelse
13,5 tommer
Skærmopløsning
3.000 x 2.000
USB-porte
1 x USB C, 2 x USB A 3.1
Netværk
802.11ac
Mål
31,2 x 23,2 x 2,3 cm
Vægt
1,5 kg
Batteritid
17 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Pro
CPU Mark
2888,5
2D Mark
325,2
3D Mark
681,5
Memory Mark
1356,1
Disk Mark
5031,5
Benchmark (højest er bedst)
1689,1