Computeren er en smule tyk, og den vejer over 2 kg, så den inviterer ikke lige frem til at blive båret rundt på.

Medion Erazer Major X20

Selv om prisen er høj, får du faktisk meget for pengene i Erazer Major X20.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Medion
9.4

Erazer Major X20 er ikke en bærbar, der er beregnet til at blive slæbt alt for meget rundt på, for den er temmelig tung og klodset. Den egner sig ganske enkelt bedst til at blive stående hjemme på skrivebordet.

Der står den til gengæld også godt på sine store gummifødder, der sikrer god luftgennemstrømning på undersiden. Der er i det hele taget gjort meget ud af kølingen ved at blæse overskudsvarmen både bagud og til begge sider. Blæserne larmer meget, når processor og grafikkort bliver presset, men det er ofte prisen, hvis du vil have en computer med høj ydelse.

Ved siden af power-knappen sidder en knap, der skifter mellem tre profiler: stille, balanceret og gaming. Det er fint, at du på den måde hurtigt kan vælge, om du vil have fuld ydelse og masser af blæserlarm, eller om opgaven og situationen passer bedre til stilhed og længere batteritid.

Computerens stærkeste kort er processoren, der slet og ret er en af de hurtigste chips, der nogensinde har siddet i en bærbar computer. Den er fra den bedste serie i Intels allernyeste generation af processorer, og det er da også den hurtigste processor, vi nogensinde har målt i vores testlaboratorium.

Skærmen er i næsten lige så høj kvalitet med flot kontrast og en lysstyrke, der gør, at du også kan bruge computeren udenfor i dagslys og stadig tyde, hvad der står på skærmen.

Der er et stort udvalg af tilslutninger både i siderne og på bagkanten. Udover de gamle kendinge som USB-A og -C og HDMI, får du også en port til kabelnetværk og noget så eksotisk som en SD-kortlæser. I dag er MicroSD det mest almindelige, så du er nødt til at sætte det lille kort i en adapter for at kunne bruge kortlæseren til noget.

Tastaturet er bedre end i de fleste bærbare pc’er. Selve mekanikken i tasterne virker ganske vist ikke til at være meget bedre, men tasterne skal trykkes cirka dobbelt så langt ned, og det giver en meget bedre følelse af, hvornår dit tastetryk er registreret. Samtidig er tasterne virkelig godt belyst, så de kan aflæses under alle lysforhold. Og så er det bare en ekstra bonus, at der sidder et numerisk tastatur ude i højre side – også selv om taltasterne er lidt sammenklemte.

Det var en af de dyre modeller af Erazer Major X20, vi havde til test, men computeren fås heldigvis også i billigere udgaver med det samme solidt byggede ydre.


+ Superstærk processor

+ Hurtigt skift af ydelsesprofil

– Meget blæserlarm

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Selv om prisen er høj, får du faktisk meget for pengene i Erazer Major X20.

Specifikationer

Mærke
Medion
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i9-13900HX
Grafikkort
NVIDIA GeFore RTX 4070
Hukommelse (RAM)
32 GB
Lagerplads
2 TB
Skærmstørrelse
16"
Skærmopløsning
2560 x 1600 pixels
USB-porte
3 x USB-A, 1 x USB-C (Thunderbolt 4)
Tilslutninger
Hovedtelefon, SD-kortlæser, HDMI, kensington-lås-lås, kabelnetværk (Ethernet)
Netværk
Wi-Fi 6E
Mål
35,7 x 26,9 x 3,3 cm
Vægt
2,11 kg
Batteritid
Cirka 8 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11 Home
Andet
Ansigtsgenkendelse med Windows Hello
CPU Mark
52444
2D Mark
816
3D Mark
1909
Memory Mark
3610
Disk Mark
49002
Benchmark (højest er bedst)
3762