En lille grøn LED-lampe lyser op på siden, når du har slukket for kameraet.

Medion Erazer Laptop E15443 – MD 62621

Erazer E15443 er en forholdsvis vellykket kontor-pc til en skarp pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Medion
8.1

Erazer E15443 er en velvoksen Windows-pc, der egner sig bedst til kontorarbejde hjemme ved skrivebordet.

Computeren har en flot 15,6-tommer skærm med ganske få lysreflekser, og hele computeren er bygget i et ret solidt plastikkabinet.

Vores målinger afslørede gennemsnitlige præstationer fra computerens indre komponenter. Processoren er ganske vist en forholdsvis stærk model fra Intel, men den lidt sløve SSD er med til at trække indtrykket ned med sin langsomme indlæsning af store filer, så computeren er bedst tjent med at blive brugt til dagligdags kontorarbejde i Windows.

Der er et flot udvalg af tilslutningsmuligheder i siderne på Erazer E15443. Udover hele fire USB-porte får du også en microSD-kortlæser og en HDMI-port til en ekstern skærm. Der er endda blevet plads til et Kensington-låsehul, som kan bruges til at tyverisikre (i hvert fald kortvarigt) din computer med en kædelås.

Vi kunne godt tænke os, at Erazer-computeren var blevet udstyret med et af de gode tastaturer fra firmaets moderselskab, Lenovo. Tasterne på E15443 kan nemlig ikke trykkes ret langt ned, og det er vanskeligt at skrive hurtigt på tastaturet. På den anden side er det et stort plus, at der er blevet plads til et numerisk tastatur i højre side af computeren. Det er altså bare nemmere at skrive en lang serie tal ind i Excel, når tasterne sidder som på en lommeregner.

En bærbar pc har som regel to ledninger til strømforsyningen: En fastmonteret ledning hen til computeren og en lang, udskiftelig ledning til stikontakten. Strømstikket til Medion-computeren er der imod monteret direkte på strømforsyningen, og der er ingen mulighed for at udskifte den enlige, fastmonterede ledning. Du kan desuden kun tilslutte strømmen i den ene side af computeren, og hvis stikkontakten er på den modsatte side, er der kun 94 centimeter ledning at gøre godt med. Vi endte et par gange i situationer, hvor kablet kun lige akkurat kunne nå ud over bordkanten og ned på gulvet, så vi endte med at sidde på gulvet for at kunne nå hen til stikkontakten. Til sidst begyndte vi bare at bruge en forlængerledning sammen med computeren, men det havde været rart at være fri for det.

Der sidder et udmærket webkamera over skærmen, og du kan sikre dit privatliv ved at slukke for det med en kontakt på siden af computeren. Der dukker ingen meddelelser op på skærmen og fortæller, at kameraet er blevet slukket, så du skal lige være opmærksom på, om du kommer til at slukke for kameraet ved et uheld. En lavpraktisk, fysisk klap foran kameralinsen ville nok have været en bedre løsning.


+ Stor skærm

+ Numerisk tastatur

– Ydelsen er ikke så høj

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Erazer E15443 er en forholdsvis vellykket kontor-pc til en skarp pris.

Specifikationer

Mærke
Medion
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core Ultra 5 125H
Grafikkort
Intel Arc Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
15,6"
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB-A 3.2 Gen 1, 1 x USB-C 3.2 Gen 1, 1x USB-A 2.0
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon, microSD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
35,9 x 24 x 2,1 cm
Vægt
1,9 kg
Batteritid
Cirka 8 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11 Home
CPU Mark
19978
2D Mark
696
3D Mark
5147
Memory Mark
2570
Disk Mark
3824
Benchmark (højest er bedst)
3382