Lenovo Yoga 920

Lenovo Yoga 920

Pc for feinschmeckere.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Lenovo
9.3

Lenovos nye bærbare er ikke sådan en, man finder på tilbudshylden i det lokale supermarked. Det er tydeligt, at der er arbejdet med detaljerne for at gøre computerens ydre lækkert og eksklusivt.

Låget er dekoreret med et flot svævende mønster og i stedet for et par almindelige, kedelige hængsler, så er Yoga 920 udstyret med en serie flotte metalhængsler, der minder om dem, man kan finde i en urlænke. Dette er en computer for folk, der gerne vil sidde med fingrene på en præsentabel pc, når de sidder på en café.

Yoga 920 har dog også andet at byde på end blot sit flotte ydre. Det er en slank og let computer, der inviterer til at blive lagt i designertasken og taget med på farten.

Lenovos Active Pen 2 følger med i kassen. Med den kan du bruge computerens skærm som en notesblok. Det fungerer rigtig fint i fx tegneprogrammer. Hvis præcision ikke er så vigtig, så kan du også bruge fingrene direkte på den berøringsfølsomme skærm.

Berøringsfølsomheden betyder også, at skærmen er blank og har en tendens til at spejle omgivelser i kraftigt lys. Billedkvaliteten er ellers fremragende. Der kan skrues godt op for lysstyrken, så du kan modvirke noget af spejleffekten, og skærmbilledet står virkelig skarpt og flot med en god kontrast. Skærmen er særligt god til at vise sort.

Hastigheden er ikke overvældende i forhold til den høje pris, men den indbyggede SSD er en rigtig hurtigløber. Den tekniske forklaring er, at den er tilsluttet computeren via PCIe, som virkelig sætter skub på overførslerne. Min test viste, at den er hurtigere end 99 procent af andre harddiske og SSD’er, som testprogrammet er blevet kørt på. Hastigheden mærkes bedste ved opstart af Windows, som kun varer få sekunder.

Et stort plus ved Yoga 920, som stadig er en sjældenhed i bærbare i dag, er strømstikket, der benytter en af computerens USB C-porte. Det bliver en stor dag for miljøet og alverdens computerbrugere, når pc-producenterne finder ud af at bruge den samme standard i stedet for at belemre os med hver deres særegne strømforsyning.

 

Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

 

+ Rasende hurtig SSD

+ Strøm via USB C

– Høj pris

 

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Lækker bærbar med rasende hurtig SSD. Men prisen er også høj.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7, 8550U, 1.8 GHz
Grafikkort
HD Graphics 620
Hukommelse (RAM)
16 gigabytes
Lagerplads
512 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
13,9 tommer
Skærmopløsning
3840 x 2160 pixels
USB-porte
2 x USB C 3.1, 1 x USB A 3.1
Netværk
802.11ac
Mål
32,3 x 22,35 x 1,4 cm
Vægt
1,37 kg
Batteritid
10,8 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Home, 64 bit
Benchmark (højest er bedst)
2278,2