Når du ikke bruger den, kan pennen gemmes væk i en bås på siden af pc'en.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga

ThinkBook 14s Yoga er en glimrende kontor-pc, som du også kan bruge som tablet, hvis du klapper skærmen helt om på bagsiden.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Lenovo
8.8

Hvis man ser på ThinkBook 14s Yoga som en bærbar kontor-pc, der er beregnet til lidt af hvert, har Lenovos velbyggede computer ikke for alvor nogen svage punkter.

Den rammer en gylden middelvej mellem pris, ydelse og mobilitet, og så kan den oven i købet også forvandles til en tablet – dog en lidt buttet en af slagsen.

Touch-skærmen kan nemlig vippes helt om bag tastaturet, så du kan bruge fingrene direkte på skærmen. Det er et par kraftige hængsler, der holder sammen på computerens to halvdele, og forvandlingen fra pc til tablet er meget nem.

I den ene side af computeren gemmer sig en pen, som du kan bruge til at tage noter direkte på skærmen. Pennen er lidt kort, men den fungerer ellers, som den skal.

Du kan tage noter med pennen direkte på låseskærmen, uden at du behøver at logge på Windows først, og computeren opfatter endda selv, at du har hevet pennen ud af dens bås og åbner notefunktionen. Det er ret smart, hvis du lige skal tage en hurtig note, når du kommer i tanke om noget vigtigt, du skal have skrevet ned i en fart. Opdateringen af pennens streg på skærmen sker nærmest øjeblikkeligt, når du fører den hen over skærmen, så det virker meget naturligt at skrive med den.

Processoren er ikke nogen sværvægter, men computerens ydelse er fin til langt de fleste Windows-programmer bortset fra de mest krævende 3D-spil.

Der sidder to USB-C-porte i venstre side af computeren, men ingen i højre. Det havde ellers været praktisk, hvis du selv kunne bestemme, i hvilken side strømmen skulle tilsluttes, og det virker lidt overflødigt, at du kan vælge mellem to stik, der sidder lige ved siden af hinanden, når du skal lade computeren op.

Tastaturet kan ikke blive meget bedre i en pc, der er så forholdsvis slank som denne ThinkBook. Der er kraftig baggrundsbelysning af tasterne, men lyset lækker ud under tasternes nederste kant, så du kan se det lidt generende hvide LED-lys, hvis du ikke kigger helt vinkelret ned på tastaturet.

Computerens power-knap sidder på højre side af pc’en, og der gemmer sig en fingeraftrykslæser i knappens overflade. Det er ikke altid helt nemt at famle sig frem til knappen og lægge fingeren rigtigt, så det ville have været bedre at have læseren foran tastaturet eller i musepladen.

Lenovo har forudinstalleret sit eget Lenovo Vantage-program på pc’en. Det gør nu ikke så meget, for programmet har nogle anvendelige funktioner. Her kan du fx se, hvor længe der er tilbage af pc’ens garantiperiode, og programmet sørger også for, at driverne til alle computerens indre komponenter er helt opdaterede. Der er en fin hjælpefunktion, der hjælper dig med at indstille pc’en og Windows, så alt bliver, som du gerne vil have det.


+ God pennefunktion

+ Kan bruges som tablet

– USB-C i den ene side

– Lysforurening fra tasterne

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

ThinkBook 14s Yoga er en glimrende kontor-pc, som du også kan bruge som tablet, hvis du klapper skærmen helt om på bagsiden.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5 1135G7, 2.4 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB DDR4
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
USB C 3.2 Gen 2, USB4, USB 3.2 Gen 1
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon/mikrofon
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
32 x 21,6 x 1,69 cm
Vægt
1,5 kg
Batteritid
Cirka 8 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Professional
CPU Mark
10237
2D Mark
323
3D Mark
2831
Memory Mark
2794
Disk Mark
9455