Lenovo Legion T730

Stationær computer med stor kapacitet

af Henrik Ræder Clausen #Computer #Lenovo
9.1

Det første, der falder i øjnene ved denne stationære computer, er et stort håndtag, der gør det forholdsvis nemt at flytte rundt på den.

Så snart du sætter computeren i gang, starter en indvendig lysfest i alle regnbuens farver: Der er lys både i blæser og kabinet, så den ser ud af noget i afdæmpet belysning. Lyset kan bruges til at vise CPU-belastning – men det kan også slås fra, hvis det bliver en tand for livligt.

Bortset fra effekterne er her tale om en moderne stationær computer med gode komponenter og et solidt bygget kabinet. Processoren er en Intel Core i7 8700K, der kan komme op på 4,5 GHz, og muligvis mere. Grafikkortet er et Nvidia GeForce 1060, og de to diskdrev er en SSD på 256 GB og en mekanisk harddisk på 2 TB. Det er gode komponenter uden at være de nyeste og vildeste.

Opsætningen er problemfri, og mængden af overflødige programmer på pc’en er begrænset. Det er ikke en lydsvag computer, men støjen fra blæserne er heldigvis konstant, uanset hvor hårdt computeren arbejder. Vi glæder os over praktiske detaljer som lydudtag og USB-porte på toppen af kabinettet og en gummirem på bagsiden til at holde styr på kablerne.

Det undrer os dog, at tilbehøret er af så beskeden kvalitet: Musen har blot to knapper og et hjul, og tastaturet er så enkelt, som det kan være. Lenovo laver fremragende tastaturer, men dette er trægt uden at være præcist. Uanset om computeren skal bruges til spil eller til seriøst arbejde vil bedre tilbehør være en god investering.

Skru ydelsen endnu mere op

Vores tests gav som ventet nogle flotte tal. Særligt SSD-drevet imponerede med en læsehastighed på næsten 3,5 GB/s – ja, gigabytes i sekundet. Det fås ikke ret meget hurtigere. CPU og grafikkort yder, som vi forventer i prisklassen, blot med computerens standardindstillinger. Og har du mod på det, kan der være en del at hente: CPU’en kan sættes op til en højere topfrekvens end de normale 4,4 GHz. Vores testeksemplar klarede 5,1 GHz, hvilket gav 10 procent ekstra ydelse –  gratis. Så denne pc har kraftoverskud nok til både store spil, redigering af store mængder video og andre tunge opgaver.


+ Meget høj ydelse
+ Ekstremt hurtigt SSD-drev
+ Fin mekanisk kvalitet
– Mus og tastatur er for ringe


Du kan finde nærmeste Lenovo-forhandler her:
https://www.lenovo.com/dk/da/where-to-buy/

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Lenovo Legion T730 er en velkonstrueret hurtig computer, der er fin til både spil og tungt arbejde. Men tilbehøret burde være bedre.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Stationær computer
Processor
Intel Core i7 8700K 4,4 GHz
Grafikkort
NVIDIA GeForce GTX 1060
Hukommelse (RAM)
32 GB
Lagerplads
2,25 TB
Skærmstørrelse
-
Skærmopløsning
-
USB-porte
6 USB-3, 2 USB-2
Tilslutninger
Netværk, HDMI, DisplayPort, DVI, lyd
Netværk
1 Gbps Ethernet
Mål
184,5 x 40,8 x 36,3 cm (b x h x d)
Vægt
12,6 kg
Batteritid
-
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
Andet
Kan overclockes
CPU Mark
16856
2D Mark
951
3D Mark
10811
Memory Mark
3399
Disk Mark
17689
Benchmark (højest er bedst)
6959