Den lille kvadratiske plade bruges til at styre musemarkøren i Windows.

Lenovo Legion Go

Legion Go er en vellykket håndholdt Windows-pc, som er nem at tage med på ferien.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Lenovo
8.4

Legion Go er en Windows-pc, der er pakket ned i et lille håndholdt apparat, som du nemt kan tage med dig.

Windows 11 ligner sig selv på den 8,8 tommer store skærm, men rundt om skærmen sidder styrepinde og knapper, som du normalt ikke finder på en Windows-computer. Der er blandt andet en lille museplade, som kan bruges til at styre den velkendte markør i Windows. Hver gang den lille hvide pil passerer over et klikbart element i Windows – fx et tekstfelt eller en knap – vibrerer Legion Go en lille smule, og det giver en bedre fornemmelse af brugerfladen i Windows, når du klikker dig rundt i vinduer og menuer. Musehjulet sidder på bagsiden, og det lever ikke op til oplevelsen med musepladen. Det er svært at finde hjulet og rulle det rundt, med mindre du ændrer dit greb om Legion Go og skifter tilbage, når du er færdig med at rulle. Vi fik mest lyst til blot at slutte en trådløs mus til maskinen.

Legion Go har et par særlige knapper, som åbner computerens indstillinger. Det er ret praktisk at kunne hoppe direkte ind i de vigtigste indstillinger for blandt andet skærmen bare med et hurtigt tommelfingertryk. Indstillingerne dukker op i siderne af skærmen i et overskueligt layout, der faktisk virker bedre end de indbyggede indstillinger i Windows.

Computeren leverer en ydelse som cirka er på niveau med en bærbar pc i samme prisklasse. Det betyder, at du ikke kan spille de nyeste 3D-spil i højeste indstilling, men da skærmen ikke er så stor, er det heller ikke noget problem at nøjes med en lavere opløsning. Du kan indstille, hvor høj ydelsen skal være, så du sparer på batteriet, når du ikke har behov for alle computerens kræfter. En lille lysende ring omkring power-knappen viser, hvilket niveau ydelsen er indstillet på.

Når der er skruet helt op for det alting, og computeren leverer sit ypperste, bliver der udviklet en masse varme i det kompakte apparat. Varmen bliver udledt gennem store åbninger i toppen og på bagsiden. Og selv om hullerne måske ikke er så klædelige, sørger de i hvert fald for, at computeren ikke overopheder. Bagsiden kan dog stadig blive temmelig varm, så du skal i hvert fald sørge for, at der er fri luftgennemstrømning.

Der følger et meget kraftigt etui med til Legion Go. Det er foret med skum, og vi ville ikke være nervøse for at tage computeren med i en kuffert, hvis den var beskyttet af etuiet. Det er dog en smule irriterende, at der ikke er plads til strømforsyningen i det.

Du kan bruge Legion Go til helt almindeligt kontorarbejde i Windows. Skærmen er stor nok, til at du kan flytte rundt på og lukke vinduer med dine fingerspidser på den berøringsfølsomme overflade. Vi tilsluttede også et tastatur med USB-kabel, men vi måtte grave en adapter frem fra rodeskuffen, for der er kun to USB-C-porte på Legion Go og ingen USB-A, som de fleste tastaturer stadig bruger. Du kan selvfølgelig også tilslutte udstyr som mus og tastatur trådløst via Bluetooth.

Prisen for Legion Go er på niveau med en respektabel, bærbar pc, og det virker faktisk ikke så slemt for et så vellykket produkt.


+ Godt styreprogram

+ Flot skæm

– Kan blive meget varm

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Legion Go er en vellykket håndholdt Windows-pc, som er nem at tage med på ferien.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Håndholdt computer
Processor
AMD Ryzen Z1 Extreme
Grafikkort
Integreret i processoren
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
8,8"
Skærmopløsning
2560 x 1600 pixels
USB-porte
2 x USB-C
Tilslutninger
microSD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Mål
29,9 x 13,1 x 2 cm
Vægt
850 g
Batteritid
Cirka to timer under belastning
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 11
CPU Mark
20573
2D Mark
759
3D Mark
Måling ikke mulig med Passmark PerformanceTest
Memory Mark
2307
Disk Mark
33658
Benchmark (højest er bedst)
10423