Tastatur, mus og skærm følger ikke med Lenovo C530.

Lenovo Legion C530-19ICB

Lenovos pc er hurtig og nem at transportere, men prisen er lige i overkanten.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Lenovo
7.6

Hvis man kan tale om en bærbar stationær computer, så må det være dét, Lenovo Legion C530 er.

Den minder mest om en god gammeldags stationær: Computerens indre dele er nemlig gemt ad vejen i et lille buttet plastikkabinet med masser af tilslutninger på bagsiden. På den anden side sidder der et stort håndtag på toppen, så det er forholdsvis nemt at tage Legion C530 med sig.

Lenovo Legion C530 er hurtig –  men dog ikke så hurtig, som den høje pris lægger op til. Du får altså lov til at betale lidt ekstra for det særprægede kabinet.

Det er nemt at åbne computeren for at få adgang til de indre komponenter. Du skal blot trække i en lille klap øverst på bagsiden, så kan hele den ene side tages af. Herefter er der nem adgang til fx at sætte mere RAM i maskinen. Der er desværre ikke så meget plads til udvidelser som i en typisk stationær pc. Faktisk er der kun en enkelt ledig PCI-express-port.

Støjniveauet er lavt, når man husker, at der altså sidder et hurtigt grafikkort i maskinen. Faktisk støjer computeren mindre end mange tilsvarende bærbare pc’er med samme ydelse, og så har den den fordel, at den kan placeres under bordet, så den er lidt ad vejen. Kabinettets top er i plexiglas, og når man kigger ned i det, kan man faktisk se grafikkortet oplyst af rødt LED-lys.

Der er gjort god plads på både for- og bagside af computeren til masser af lufthuller, og der er ryddeligt inde i maskinen, så luftgennemstrømningen er god. Det betød, at temperaturen kun steg ganske lidt, selv om jeg spillede et 3D-spil og udsatte computeren for en meget krævende test af dens ydelse.


+ Hurtig

+ God køling

– Forholdsvis dyr

– Kun lidt plads til udvidelser

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En fiks lille stationær computer, der retter sig mod folk, der spiller på pc'en og gerne vil kunne tage den med under armen.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Stationær pc
Processor
Intel Core i5-8400, 2,8 GHz
Grafikkort
GeForce GTX 1060, 6 GB
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes SSD, 1 terabytes harddisk
USB-porte
2 x USB 2.0, 4 x USB 3.0, 2 x USB 3.1 gen. 2
Tilslutninger
2 x DisplayPort, 1 x HDMI, 1 DVI
Netværk
802.11ac, gigabit-kabelnetværk
Mål
33,2 x 24,2 x 23,1 cm
Vægt
9 kg
Styresystem
Windows 10 Home
CPU Mark
11081,6
2D Mark
943,6
3D Mark
10074,8
Memory Mark
2346,6
Disk Mark
5045,5
Benchmark (højest er bedst)
5199,6