Skærmen er rykket lidt frem i forhold til bagkanten, så pc'en får en sær lille "hylde" bag skærmen.

Lenovo Legion 5i

Lenovo Legion 5i er en stor computer med masser af regnekraft, men den er ikke så praktisk at tage med på farten.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Lenovo
9.3

De fleste bærbare pc’er ligner hinanden til forveksling, så det er rart, når der er nogen, der forsøger at gå nye veje. Det har Lenovo gjort med sin store og tunge Legion 5i.

Computeren og skærmen er ikke, som det ellers er mest almindeligt, samlet med et hængsel, hvor deres kanter mødes. I stedet er skærmen rykket nogle centimeter frem, så Legion 5i har fået en lille gesims, der stikker ud bagtil. Det har ikke den store praktiske betydning, men det har da givet plads til nogle beskrivende tekster til portene på bagsiden. Som noget lidt specielt er de fleste tilslutninger nemlig rykket om på bagpå i stedet for at have dem i siderne af pc’en. Så er kablerne ikke i vejen, når du arbejder ved computeren, men til gengæld er det temmelig besværligt, hvis du ofte har brug for at tage computeren med dig, og derfor skal hive alle de tilsluttede kabler ud. Du får dog en USB-port i hver side og et stik til hovedtelefoner i venstre side.

Ydelsen er høj — selv når man tager den høje pris i betragtning. Legion 5i er hurtigere end dyrere computere, vi har testet. Grafikkortet sørger for, at du sagtens kan spille på computeren, hvis du skulle få lyst til det, men den hurtige processor får også helt dagligdags arbejde i Windows til at fungere uden irriterende forsinkelser. Computeren reagerer bare med det samme, når du beder den om noget.

Tastaturet hæver sig lidt over gennemsnittet. Det har nogle behagelige, let konkave taster, som skal trykkes lidt længere ned end på de fleste bærbare. Det giver en god føling med tastaturet, når man skriver løs på det, og det er bare en ekstra bonus, at der, takket være computerens størrelse, er blevet plads til et numerisk tastatur — dog med lidt smallere taster end normalt.

Skærmen hæver sig også over de fleste konkurrenter. Opløsningen er i Full HD, og alt står flot og skarpt på de 15,6 tommer. Lysstyrken og kontrast er fremragende, og der er intet genskin i den matte skærm.

En hurtig pc som denne udvikler varme fra blandt andet processor og grafikkort. Derfor er det også rart, at Lenovo har sørget for effektiv køling gennem store riller og huller på bagsiden, i bunden og på begge sider. Selv om computeren bruger blæserne en del for at holde sig kølig, virker støjen ikke alt for høj eller generende.

Legion 5i er ikke nogen billig computer, men du får altså også noget for de mange penge her. Det største minus ved computeren er den høje vægt. Det er i det hele taget ikke en computer, der egner sig til at blive båret alt for meget rundt på.


+ Hurtig

+ God skærm

+ Mange tilslutninger

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Lenovo Legion 5i er en stor computer med masser af regnekraft, men den er ikke så praktisk at tage med på farten.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Processor
Intel i7-10750H, 2,6 GHz
Grafikkort
GeForce RTX 2060
Hukommelse (RAM)
16 GB DDR4
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer, IPS-skærm
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
3 x USB-A 3.1 generation 1, USB-C 3.1,
Tilslutninger
HDMI 2.0, RJ45 Ethernet, Mikrofon-/hovedtelefonkombinationsstik
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
36,3 x 25,9 x 2,6 cm
Vægt
2,3 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home 64-bit
CPU Mark
13990
2D Mark
436
3D Mark
10968
Memory Mark
3540
Disk Mark
14617
Benchmark (højest er bedst)
4392