Tastaturet er belyst i 16,8 millioner farver.

Lenovo Legion 5 Pro16IAH7H

Legion 5 Pro er en stor og stærk computer, der bedst egner sig til at blive stående på skrivebordet.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Lenovo
8.4

Lenovo Legion 5 Pro er en kraftfuld og robust bærbar pc, der har meget at byde på. Den er ikke ligefrem billig, men den høje ydeevne retfærdiggør alligevel den pebrede pris.

Vi kommer ikke udenom, at Legion 5 Pro er et stort skrummel, og den inviterer ikke til at blive båret alt for meget rundt på. Den store strømforsyning og computeren vejer tilsammen næsten 3,5 kg, så man har mest lyst til bare at lade Legion 5 Pro blive stående på skrivebordet.

Det egner den sig til gengæld også fint til. Der er et bredt udvalg af tilslutningsmuligheder, og de er fordelt praktisk på begge sider og bagkanten af computeren. Portene på bagsiden er tydelig mærket, så du nemt kan bruge dem, selv om du står foran computeren og kigger henover skærmen.

Hjertet i Legion 5 Pro er en stærk Intel Core i7-processor. Den er kombineret med et hurtigt grafikkort fra NVIDIA og 16 gigabytes kvalitets-ram, og resultatet er en høj ydelse i alle de kategorier, vi testede computeren i. Det var ikke noget problem at køre et krævende skydespil i højeste skærmopløsning, og almindelige Windows-programmer blev afviklet så hurtigt, at det ind i mellem nærmest virkede, som om de startede op, før vi havde dobbeltklikket på deres ikoner.

De hurtige indre komponenter udvikler desværre også en del varme, og der sidder nogle ret støjende blæsere i Legion 5 Pro. Heldigvis er computeren god til at regulere brugen af dem, så de ikke kører hele tiden.

Legion 5 Pro er lidt af en strømsluger, og vi fik kun cirka fem timer ud af den, når strømforsyningen var koblet fra. Det er endnu en grund til at lade computeren blive stående på en fast plads på hjemmekontoret – tæt på en stikkontakt.

Den store skærm giver et flot billede med god farvemætning. Vi syntes, at grundindstillingen var alt for mørk, men når vi skruede helt op for lysstyrken, var der ikke nogen problemer, og vi fik et klart og skarpt billede.

Gode tastaturer er et af kendetegnene ved Lenovos bærbare computere, men det, der sidder i Legion 5 Pro, er lidt mere gennemsnitligt. Det er dog flot belyst nedefra af kulørt LED-lys, og du får et lidt sammenpresset numerisk tastatur, så der er både noget for spilentusiaster og regnearksekvilibrister.

Samlet set er Lenovo Legion 5 Pro en imponerende bærbar pc, der leverer fremragende ydeevne og robusthed til en pris, der, selv om den høj, faktisk svarer fint til det, du får. Hvis du vil spare et par tusinde kroner, kan du også købe en neddroslet udgave af Legion 5 Pro med en i5-processor og et lidt langsommere grafikkort.


+ Høj ydelse

+ Gode tilslutningsmuligheder

– Lav batteritid

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Legion 5 Pro er en stor og stærk computer, der bedst egner sig til at blive stående på skrivebordet.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7 12700H
Grafikkort
GeForce RTX 3070 Ti
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
1TB SSD
Skærmstørrelse
16" IPS
Skærmopløsning
2560 x 1600 pixels
USB-porte
3 x USB-A 3.2 Gen 1, 2 x USB-C 3.2 Gen 2
Tilslutninger
HDMI, kabelnetværk, hovedtelefon
Netværk
Wi-Fi 6E
Mål
36 x 26,4 x 1,99 cm
Vægt
2,49 kg
Batteritid
Cirka fem timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11 Home