Den 14 tommer store skærm har Full HD-opløsning.

Lenovo Ideapad Slim 3 Chromebook

Du kan klare det meste kontorarbejde på Lenovos superbillige bærbare pc.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Lenovo
8.0

Prisen er helt i bund, men du får faktisk en udmærket bærbar pc i Ideapad Slim 3 fra Lenovo.

Computeren kører Googles styresystem ChromeOS, så du skal være klar til at leve uden dine yndlingsprogrammer til Windows. Heldigvis findes der et enormt udvalg af apps til Chrome OS, og alene med Googles eget brede udvalg af gratis apps til kontorarbejde kommer du langt.

Ideapad Slim 3 er ikke nogen superhurtig computer, men fordi ChromeOS og dets apps ikke kræver så meget af processoren og ikke fylder så meget i hukommelsen, virker computeren egentlig ikke langsom i brug. De 128 gigabytes lagerplads på den indbyggede SSD lyder heller ikke af meget, men selv med styresystemet og en bunke apps installeret havde vi stadig masser af plads til overs. Googles apps gemmer sine filer på din Google-konto på nettet, så det er med til at spare en masse plads lokalt på computeren.

Computeren er enkelt bygget – lige på kanten til at være skrabet. Der er et absolut minimum af tilslutningsmuligheder, og de sidder alle sammen på venstre side. Her finder du en USB-C-port til opladning, en gammeldags USB-A-port, en microSD-kortlæser og et stik til hovedtelefoner. Hvis du har brug for mere, må du investere i en USB-hub.

Kabinettet, som det hele er bygget ind i, er robust bygget i slagfast plastik, som er holdt i de samme farver på både inder- og yderside.

Webkameraet over skærmen er i den billige afdeling, så det kan ikke anbefales at bruge det, hvis du fører mange videosamtaler på computeren. Det har dog en fiks, fysisk lukkemekanisme, så du kan være helt sikker på, at dit privatliv forbliver privat.

Skærmen er det mest skuffende ved Ideapad Slim 3: Der kan ikke skrues ret højt op for lysstyrken. Det er måske ikke noget stort problem i et halvmørkt kontor, men hvis du tager computeren med udenfor i dagslys, kan det være svært at tyde, hvad der sker på skærmen.

Vi brugte computeren gennem en arbejdsuge, og vi var på intet tidspunkt tæt på at løbe tør for strøm efter en hel arbejdsdag. Den gennemsnitlige batteritid lå på omkring 10 timer, og det er ret godt klaret i så slank en computer.


+ Superlav pris

+ Fin batteritid

– Skærmen har lav lysstyrke

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Du kan klare det meste kontorarbejde på Lenovos superbillige bærbare pc.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Chromebook
Processor
MediaTek Kompanio 520 SoC
Grafikkort
Mali-G52
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
14"
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
1 x USB-C, 1 x USB-A
Tilslutninger
Høretelefoner, microSD-kort
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
32,6 x 22,2 x 1,9 cm
Vægt
1,3 kg
Batteritid
Cirka 10 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
ChromeOS