Højtalerne på hver side af tastaturet giver en god lyd, når man tager i betragtning, hvor lille og slank computeren er.

Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook 13itl6

Lenovos Chromebook hører til blandt de hurtigste af slagsen, og du kan også bruge computeren som en tablet.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Lenovo
8.4

Du får en lækker Chromebook, hvis du vælger at investere i Lenovos IdeaPad Flex 5i, men den er ikke helt perfekt.

Flex 5i fås i flere konfigurationer. Den, vi testede, var en af de hurtige modeller med OLED-skærm – det er samme skærmtype, som sidder i mange telefoner og dyre tv-apparater.

Skærmens lysstyrke kan ikke skrues særlig højt op, men kontrasten er til gengæld virkelig god. Skærmen egner sig bedst til at blive brugt inden døre, hvor der ikke er så meget lys. Skærmbilledet er simpelthen flottere og nemmere at aflæse i mørke omgivelser. Mange skærme viser sort som en lidt fesen mørkegrå, men på IdeaPad Flex 5i er de sorte områder på skærmen rent faktisk sorte.

Skærmen kan drejes 360 grader, så den klappes helt om bag computeren. Så deaktiveres tastaturet automatisk, og du kan bruge Chromebook’en som en stor tablet. Det er en god idé, for du kan køre mange forskellige Android-apps på computeren, og med den berøringsfølsomme skærm kan du bruge dem helt på samme måde, som på telefonen – bare i meget større format.

Computerens indre er forholdsvis stærkt for en Chromebook. Der sidder en nogenlunde Intel-processor, og det vigtige trådløse netværk er Wi-Fi 6 – den seneste standard.

Udseendet på Flex 5i bliver et par steder prioriteret højere end funktionaliteten. Tastaturets taster er fx lysegrå med hvid tekst. Det giver en meget dårlig kontrast, så det kan være svært at tyde tegnene, hvis du sidder under en stærk lampe. Der er også brugt små bogstaver i stedet for versaler, og det hjælper heller ikke på læsbarheden. Tasterne skal nærmest kun berøres for at registrere et tastetryk, og du får ikke nogen særlig markant fornemmelse for, om tasten er trykket ned. Det er et tastatur, der er bedst til skrivning med to stive pegefingre i stedet for blindskrift med ti fingre.

Som noget lidt ukarakteristisk for denne type computere kan Flex 5i godt finde på at larme en smule. Vi brugte computeren i et lidt køligt lokale, men alligevel begyndte blæseren i Flex 5i højlydt at puste luft ud gennem rillerne i bunden, blot da vi åbnede en stribe faner i Chrome-browseren.


+ Forholdsvis hurtig

+ Super kontrast i skærmen

– Svært at aflæse tasterne

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Lenovos Chromebook hører til blandt de hurtigste af slagsen, og du kan også bruge computeren som en tablet.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Chromebook
Processor
Intel Core i3-1115G4
Grafikkort
Intel UHD Graphics
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
13,3"
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB-C Gen. 1, 1 x USB-A Gen. 1
Tilslutninger
MicroSD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
31 x 21,4 x 1,7 cm
Vægt
1,35 kg
Batteritid
Cirka 8 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Chrome OS