De kraftige hængsler virker betryggende solide, når du skal klappe skærmen bagover for at forvandle computeren til en tablet.

Lenovo IdeaPad Flex 5 14IIL05 81X1

IdeaPad Flex 5 er en kvalitetscomputer med mange praktiske funktioner til en god pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Lenovo
8.0

Hvis vi blev spurgt: “Hvilken bærbar skal jeg købe?”, og vi skulle anbefale en computer uden at måtte stille nogen opfølgende spørgsmål til brugerens præcise behov, så ville svaret være en computer som Lenovos IdeaPad Flex 5.

Den er et fint kompromis mellem pris, ydelse og funktioner. Det er simpelthen en computer, der vil stille de fleste tilfreds.

Ydelsen inviterer ikke til at spille på computeren, men til langt de fleste almindelige almindelige opgaver som kontorprogrammer eller internetbrug, så er computerens processor, ram og grafikkort tilstrækkelige.

Der er ingen irriterende fyldprogrammer forinstalleret på computeren. I stedet for bliver du præsenteret for en liste med programmer, som du selv kan vælge fra eller til, når du åbner computeren første gang. Det er rart for en gangs skyld at slippe for at skulle begynde bekendtskabet med en ny pc med at slette en masse overflødigt bras.

Der er mange fine detaljer for en pc i denne prisklasse. I højre side foran tastaturet sidder fx en meget hurtig fingeraftrykslæser, der fanger aftrykket fra din pegefinger nærmest før, den når at ramme pladen.

Der er gjort plads til et par udmærkede højtalere ved tastaturets sider. De giver en lyd, der hæver sig lidt over den gennemsnitlige dåselyd, vi er vant til i bærbare pc’er.

Skærmen giver et billede med god lysstyrke, og den er nem at vippe om på bagsiden af tastaturet, så du pludselig sidder med en tablet mellem hænderne. Selv om skærmen er berøringsfølsom, så er genskinnet fra lamper i rummet ikke så grelt, som vi nogle gange har set.

Over skærmen sidder det indbyggede web-kamera. Det er udstyret med en lille klap, der kan skydes for linsen, når du ikke har brug for at videosnakke – en rar funktion i disse overvågningstider.

Lenovos indstillingsprogram Vantage gør det nemt for at opdatere drivere og indstille sikkerheden på computeren, men vi kunne godt undvære de fyldige reklamer for firmaets egne produkter.


+ God kvalitet for pengene

+ Hurtig fingertryksaflæser

+ Klap for webcam

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

IdeaPad Flex 5 er en kvalitetscomputer med mange praktiske funktioner til en god pris.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Processor
Intel i5-1035G1, 1,0 GHz
Grafikkort
Intel UHD Graphics
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
512 gigabytes
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.2, 1 x USB C 3.2
Tilslutninger
HDMI, SD-kortlæser, hovedtelefon
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
32,2 x 21,8 x 2,1
Vægt
1,5 kg
Batteritid
8 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10
CPU Mark
8182
2D Mark
287
3D Mark
1447
Memory Mark
2526
Disk Mark
13810
Benchmark (højest er bedst)
2570