Lenovo Ideapad 320 80X4009VMX

Lenovos Ideapad 320 er en stærk maskine, der har muskelmasse til almindeligt kontorbrug og mere krævende opgaver som spil og videoredigering, men batteritiden er alt for kort.

af #Computer #Lenovo
7.1

En stærk i5-processor, en SSD på 256 GB og 8 GB af den nyeste type hukommelse. På papiret er den udgave af Lenovos Ideapad 320, jeg har fået i hænderne, en hurtig maskine, der kan klare både hverdagsopgaver og krævende prøvelser uden at blinke. Og den muskuløse maskine præsterer bestemt også i topklasse. Den reagerer prompte på alt, jeg kaster efter den, og den forholder sig ganske lydsvag, selv når den kører 20 aktive faner i en browser.

Film-streaming er heller intet problem, og levende billeder bliver vist flot på den 14 tommer store skærm.

Computeren er udstyret med et NVIDIA GeForce 940 MX, der er ganske stærkt for en bærbar computer i denne prisklasse. Det leverer et levende billede med flotte farver, udmærket lysstyrke og relativt gode kontraster. Med Full HD-opløsningen, 1920 x 1080 pixels, får du også et skarpt billede med masser af detaljer.

Ringe batteritid og dårlig skriveoplevelse
Muskelmassen koster dog noget på batteritiden, der er langt fra prangende. Lenovo lover op til fem timer på en enkelt opladning, og det har jeg svært ved at klare. Med hverdagsbrug som at redigere tekst, tjekke e-mails og se et par videoklip på internettet kan jeg klemme cirka fire timer ud af computeren, og det er lige i underkanten sammenlignet med modeller i samme prisklasse.

Ergonomien er bestemt heller ikke i top, for med godt to centimeter fra bordfladen til tastaturet ender du hurtigt med en lettere ubehagelig arbejdsstilling, der kan give ømme håndled. Kanten på kabinettet er samtidig en smule skarp og slider noget mod mine underarme, når jeg bruger flere timer ved computeren.

Computerens lidt kvabsede krop giver dog plads til flere forskellige tilslutningsmuligheder. Der er eksempelvis kortlæser, HDMI-port og indgang til et netværksstik, hvis du befinder dig steder, hvor du ikke kan udnytte pc’ens trådløse netværkskort, der understøtte den hurtige AC-netværksstandard.

+ God ydeevne
+ Fint grafikkort
– Højt kabinet
– Batteritid

Se de forskellige modeller her

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En stærk computer med fin ydeevne, men særligt batteritiden er for dårlig.

Specifikationer

Mærke
Lenovo
Type
Bærbar
Processor
Intel Core i5-7200U
Grafikkort
NVIDIA GeForce 940 MX
Hukommelse (RAM)
8 GB DDR4
Lagerplads
256 GB
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1
Tilslutninger
HDMI, mini-jack, ethernet, kortlæser, Bluetooth
Netværk
802.11a/b/g/n/ac
Mål
33,83 x 24,99 x 2,27 cm
Vægt
2,1 kg
Batteritid
5,5 time
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10
Andet
Webkamera (0,3 MP)
Benchmark (højest er bedst)
3330,9