Der er to USB-porte og et hovedtelefonstik på fronten.

Intel NUC 10I7FNHJA

Intel NUC er en praktisk lille computer, der ikke fylder så meget på bordet eller i tasken, men du betaler også dyrt for den praktiske størrelse.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Intel
8.0

NUC er navnet på Intels serie af mini-pc’er, og den seneste udgave er et charmerende bekendtskab. Alle computerens dele er bygget ind i et lille kabinet, der set fra oven ikke fylder meget mere end et par smartphones lagt ved siden af hinanden.

Kabinettet gemmer på en forholdsvis stærk computer. Intels egen i7-processor drev den model, vi testede, og den leverede en overbevisende ydelse. Den er dog ikke helt på niveau med hastigheden i typiske stationære pc’er med nye i7-processorer, og det er der en god grund til. Processoren i NUC er nemlig en model, der er designet til brug i bærbare pc’er. Et “U” i slutningen af modelnavnet på processoren viser, at den er strømbesparende, og dermed også udvikler mindre varme. Det er nødvendigt i NUC’s lille og tætpakkede kabinet.

Du skal være opmærksom på, at NUC-computerne ofte sælges som dét, der kaldes “barebone”. Det vil sige, at de mangler harddisk og ram, så du selv skal finde de komponenter, du vil have, og sætte dem i. Du skal også selv sørge for et styresystem. Til gengæld kan du få dig en billig computer, hvis du allerede har delene i forvejen eller en lynhurtig computer, hvis du investerer i nogle gode komponenter. Ligesom på en stationær pc er det nemt at åbne NUC og få adgang til computerens indre. Du skal bare vippe låget på kabinettet op.

NUC-computeren har forbindelserne i orden. Det trådløse netværk er den nyeste standard, WiFi 6, og du får hele fem USB-porte. Tre af dem bruger endda den hurtige USB 3.2 gen. 2-standard, der giver fuld fart på overførsler til fx et ekstern SSD-drev.

NUC er lidt en mellemting mellem en bærbar og en stationær pc. Du kan snildt tage den med i en taske, men du er selvfølgelig nødt til at slutte den til en skærm, når du når frem.

Priskiltet er på niveau med en billig spille-pc, men NUC har ikke noget særskilt grafikkort, så du kan ikke bruge den til at spille krævende spil. Det er primært mobiliteten, du får lov at betale ekstra for her.


+ Praktisk størrelse

+ Gode forbindelsesmuligheder

– Forholdsvis dyr

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Intel NUC er en praktisk lille computer, der ikke fylder så meget på bordet eller i tasken, men du betaler også dyrt for den praktiske størrelse.

Specifikationer

Mærke
Intel
Type
Mini-pc
Processor
Intel i7-10710U, 1,1 GHz
Grafikkort
Intel UHD Graphics
Hukommelse (RAM)
8 GB DDR4
Lagerplads
1 terabyte harddisk
USB-porte
3 x USB 3.2 gen. 2, 2 x USB 3.2 gen 1
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon, kabelnetværk, SD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
11,7 x 11,2 x 5,1 cm
Vægt
1,3 kg
Styresystem
Windows 10 Home, 64 bit
CPU Mark
12139
2D Mark
388
3D Mark
1142
Memory Mark
2654
Disk Mark
4649
Benchmark (højest er bedst)
2838