Test av Huawei Matebook 14

Huawei Matebook 14

Alsidig og behagelig bærbar.

af Markus Dahlberg #Computer #Huawei
8.8

Huawei Matebook 14 ligner til forveksling Huaweis øvrige bærbare, som vi har stiftet bekendtskab med de seneste par år. Den er slank og elegant, og de gode funktioner, vi har set i tidligere modeller, er også med her, fx den smarte indbyggede fingeraftrykslæser, der logger ind på Windows med et hurtigt strøg med fingeren. Fingeraftryk gemmes i et separat kredsløb på bundkortet, så genkendelse også kan finde sted uden for Windows.

Til højre for musepladen kan du placere en Huawei-telefon, som derefter er tilsluttet computeren, så den er tilgængelig fra Windows. Det er en mægtig praktisk måde at flytte filer mellem de to enheder på.

På ydersiden er det kun størrelsen og antallet af porte, der adskiller Matebook 14 fra 13. Her får vi en USB-C-port og to af de gode gamle USB A-porte. På venstre kant er der også en HDMI-port til nem tilslutning af en ekstern skærm. Hvis vi åbner låget, bemærker vi, at webkameraet er flyttet tilbage under sin egen tast på tastaturet. Det fungerer stadig meget dårligt med et webkamera, der filmer dig i frøperspektiv. Den mærkværdige placering har dog den fordel, at kameraet lukkes fysisk ned, når du er færdig med at bruge det.

Skærmen har samme opløsning som i den mindre 13-tommers model. Dette betyder en lidt lavere pixeltæthed, men også at ikoner og menuer bliver lidt større og dermed lettere at læse. Lysstyrken er lige svag nok, men farverne er gode, og skarpheden fremragende. Kontrasten er okay, men intet at prale af.

Når Windows starter, sker det uden nogen form for demo-software – det såkaldte bloatware. Så vi får et rent Windows, hvilket altid er rart.

For de lidt mere krævende brugere er der et par spørgsmålstegn. Wi-Fi 5 er fx en smule forældet her på kanten af 2021, og det ville altså også have været fint med en Thunderbolt 3-port, når vi er i denne prisklasse. Et andet tegn på, at teknologien ikke er så avanceret hele vejen igennem, er, at Huawei insisterer på DDR3-hukommelse, som trækker mere strøm og er langsommere end DDR4.


+ Elegant
+ Fin byggekvalitet
+ God fingeraftrykslæser
 Kun Wi-Fi 5


Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En 14-tommer i mellemklassen, som er et behageligt bekendtskab på mange måder. Prisen er fin, men enkelte dele er lidt småforældede.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-10510U
Grafikkort
Nvidia GeForce MX350, Intel UHD Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB, DDR3
Lagerplads
512 GB, SSD
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
2160 x 1440 pixels
USB-porte
2 x USB C 3.1 Gen. 1, 1 x USB 3.1, 1 x USB 2
Tilslutninger
Hovedtelefoner, HDMI
Netværk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
30,7 x 22,4 x 1,6 cm
Vægt
1,49 kg
Batteritid
Cirka 14 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
8352,3
2D Mark
310,8
3D Mark
3255,3
Memory Mark
2501,6
Disk Mark
20512,5
Benchmark (højest er bedst)
2954,1