Test av Huawei Matebook 13

Huawei Matebook 13 (2020)

Huaweis velbyggede 13-tommer pc er et overbevisende bekendtskab. Den er lille og let og nem at tage med i tasken.

af Markus Dahlberg #Computer #Huawei
9.1

Huawei har opdateret sin lille 13-tommer Matebook 13 med Intels seneste processorgeneration, hurtigere grafikkort og mere ram.

Matebook 13 er en lille og veludstyret computer, der er enkel og nem at transportere. Den er hurtig og opfylder stort set alle de krav, du kan stille til en moderne ultra-bærbar pc. Batteriets levetid er omkring ti timer.

Den berøringsfølsomme skærm er hurtigtopfattende og følsom, men den er også blank, og det giver lidt genskin. Vi kunne godt ønske os, at lysstyrken kunne øges lidt mere. Udendørs føles billedet lidt mørkt.

De to USB-C-porte i siden er lige i underkanten, men det er meget almindeligt i denne type ekstremt slanke bærbare computere. Du kan bruge en USB-adapter til HDMI-tilslutning af en skærm, men hvis du ofte har brug for at tilslutte en ekstern skærm på den måde, så er det nok smartere at købe en computer med indbyget HDMI-port. Der er en USB C-port på hver side, men batteriet oplades kun via porten i venstre side. Det er lidt ærgerligt. Derudover er USB-C-portene version 3.1-generation 1. Der havde det været rart med i hvert fald mindst én generation 2-port. Men det er selvfølgelig kun et problem, hvis du har udstyr, der kan bruge den hurtigere teknologi.

Det er betydeligt mere trist, at vi  kun får Wi-Fi 5, det vil sige 802.11ac. En computer i 2020 skal selvfølgelig være i stand til at håndtere Wi-Fi 6.  Fingeraftrykslæseren er til gengæld lynhurtig. Den sidder i afbryderen øverst til højre over tastaturet. Da fingeraftryk gemmes i deres eget lille kredsløb, finder aflæsningen sted med lynhastighed, før Windows er i gang. Det fungerer perfekt.

Webkameraet er sidder over skærmen, hvilket giver et meget bedre billede, end når kameraet er skjult under en tast som på nogle mange af Huaweis andre computere.

På trods af den nye processor, viser vores målinger, at den ikke er så hurtig, som i sidste års model. Det indbyggede SSD-drev er heller ikke blandt de hurtigste, vi har testet. Prisniveauet er dog nogenlunde det samme, og det er en konkurrencedygtig pris i betragtning af størrelsen og specifikationerne. Pc’en er et behageligt bekendtskab, og ydeevnen er god nok til spil. Hua­wei skal også have ros for, at pc’en er blottet for prøveversioner af alle mulige programmer.


+ Lille og let
+ God byggekvalitet
+ Fornuftig pris
  Kun Wi-Fi 5

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Huaweis velbyggede 13-tommer pc er et overbevisende bekendtskab. Den er lille og let og nem at tage med i tasken.

Specifikationer

Mærke
Huawei
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-10510U
Grafikkort
Nvidia GeForce MX250, Intel UHD Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB, DDR3
Lagerplads
512 GB, SSD
Skærmstørrelse
13 tommer
Skærmopløsning
2160 x 1440 dpi, 200 ppi
USB-porte
2 x USB C 3.1 Gen. 1
Tilslutninger
Hovedtelefoner
Netværk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
28,6 x 21,1 x 1,49 cm
Vægt
1,3 kg
Batteritid
Ca. 11 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Home
Andet
Adapter usb c - usb a/usb c/vga/ hdmi
CPU Mark
8725,1
2D Mark
308,8
3D Mark
2922,5
Memory Mark
2600,3
Disk Mark
19672,7
Benchmark (højest er bedst)
2952,5