HP Zbook 15 G4

HP ZBook 15u G4

HP's ZBook er en familie af potente bærbare computere, hvor du får masser af muskelmasse og smarte funktioner - som en simkort-holder - men det halter med batteritiden.

af #Computer #Hewlett Packard (HP)
7.3

Mobil arbejdsstation. Sådan beskriver HP den bærbare computer ZBook 15 G4, og det er rammende, for du får virkelig, hvad du skal bruge for at klare alt fra at tjekke e-mails til billedredigering på farten – eller du får næsten alt.

ZBook leveres i en række forskellige konfigurationer, og den model, jeg havde mellem hænderne, bød blandt andet på en 15,6 tommer stor skærm med Full HD-opløsning.

Billedkvaliteten i skærmen er udmærket med præcise og levende farver, en udmærket kontrast og fin detaljegrad – det er dog en smule skuffende, at der ikke er bedre opløsning i betragtning af pris og de øvrige specifikationer.

Under hjelmen gemmer ZBook på en stærk processor, en hurtig SSD, masser af hukommelse og et dedikeret grafikkort. Du får med andre ord muskelmasse nok til at klare alle typer opgaver – både at tjekke e-mails og udføre tung videoredigering. Blæseren larmede en del, når jeg pressede maskinen, men der er ingen pauser eller ventetid, selv når jeg udfører flere opgaver simultant.

Surf overalt
Der er særligt én funktion, som gør ZBook mobil, og det er muligheden for at indsætte et simkort med et dataabonnement i computerens side, så du kan gå på nettet overalt, hvis du er indenfor rækkevidde af en mobilmast.

På siderne af computeren finder du mange fine tilslutningsmuligheder – der er flere typer USB-porte, to forskellige skærmporte og to kortlæsere.

Med et fuldt tastatur – hvor der er numeriske taster i højre side – er det også nemt at arbejde med både bogstaver og tal. Tasterne har desuden en fin feedback, og computerens skrånende front gør, at den er behagelig at arbejde på selv i flere timer ad gangen.

De mange muskler og funktioner koster dog gevaldigt på computerens batteritid, som slet og ret er for dårlig. Jeg har maksimalt været i stand til at klemme cirka seks timer ud af ZBook, og det er en tand for lidt, hvis du vil arbejde på farten.

 

+ Hurtig computer
+ Udmærket skærmbillede
+ Tilslutningsmuligheder
– Kort batteritid

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En særdeles potent bærbare computer med fine tilslutningsmuligheder, men batteritiden er for kort.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar
Processor
Intel Core i7-7600 2,8 GHz
Grafikkort
AMD FirePro W4190M
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
15,6
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.0, 1 x USB C
Tilslutninger
DisplayPort, Minijack, VGA, Kortlæser.
Netværk
Ethernet, simkort-holder, 802.11ac
Mål
38,33 x 25,77 x 1,99 cm
Vægt
1,9 kg
Batteritid
4 timer (normal brug), 6 timer (strømspare)
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10
Benchmark (højest er bedst)
3238,7