Test af HP Z2 Mini G3

HP Z2 Mini G3 Workstation

Kraftig og kompakt mini-computer til hjemmekontoret

af #Computer #Hewlett Packard (HP)
8.1

De stationære computere bliver mindre og mindre, og udviklingen går rivende hurtigt, efterhånden som teknologien tillader mindre (men kraftigere) hardware og bedre køling.

HP er på banen med en ny serie af mini-computere med navnet HP Z2 Mini G3 Workstation, der er fuldblodserstatninger for den store kasse, mange har stående på kontoret.

På HP’s hjemmeside findes 28 forskellige modeller af HP Z2 Mini G3 Workstation. De fås med i5, i7 eller Xenon-processorer, forskellige mængder hukommelse og lagerplads.

Selve Z2 Mini G3-computeren er med sin størrelse – der vel svarer til en børne-skotøjsæske – nem at gemme væk, selvom du placerer den på kontorbordet. På bagsiden findes alskens tilslutningsmuligheder med plads til flere USB-enheder og op til fire skærme.

Og Z2 Mini G3 kan sagtens håndtere det. Vores test-pc er udstyret med et Nvidia Quadro M620-grafikkort. Det er et middelklasse-grafikkort til arbejdsstationer, der klarer alle hverdagens gøremål uden problemer, og du kan måske også snige dig til at spille nyere spil på laveste grafikindstilling. Krævende grafikopgaver bør du holde dig fra.

Under kølerhjelmen på vores testmaskine sidder en kraftig Xeon E3 processor, der med en regnefart på 3,5 GHz leverer en ydeevne, der overhaler mange af de konventionelle pc’er på markedet.

Z2 Mini kan maksimalt bære 32 gigabytes hukommelse – vores test-pc er udstyret med 16 gigabytes, hvilket er rigeligt for en arbejdsstation af denne karakter.

Selvom maskinen er yderst kompakt og kølemulighederne derfor yderst begrænsede, så forbliver Z2 Mini G3 forholdsvis kold, også i situationer, hvor maskinen udsættes for højt arbejdspres.

Derudover er det begrænset hvor meget støj, der kommer fra maskinen, selv når den udfører krævende opgaver.

Alt er dog ikke fryd og gammen. Når du køber en så kompakt maskine, er det næsten umuligt for menigmand at opgradere delene modsat en almindelig stationær computer. Det skal du have i tankerne, før du lægger over 13.000 kroner for en pc.

Derudover savner jeg et indbygget trådløst netværkskort.

Find den billigste pris på HP Z2 Mini G3 her

+ Yderst kompakt
+ Kraftfuld indmad
+ Stilrent design
– Kan ikke opgraderes

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Z2 Mini G3 passer perfekt til dig, der ønsker en kraftfuld men stilren og kompakt mini-pc.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Processor
Intel Xeon E3-1245 V5 3,5 GHz (Turbo 3,9 GHz)
Grafikkort
Nvidia Quadro M620 (2 GB RAM)
Hukommelse (RAM)
16 GB (2133 MHz)
Lagerplads
512 GB SSD
USB-porte
4 x USB 3.0 & 2 x USB-C
Tilslutninger
Hovedtelefoner
Netværk
Gigabit Ethernet
Mål
21,6 x 21,6 x 5,8 cm
Vægt
2,1 kg
Styresystem
Windows 10