Den ene af de to USB-C-porte gemmer sig i det afskårne hjørne ved skærmen.

HP Spectre x360 Convertible 14-ea0435no

Prisen er høj, men HP Spectre x360 Convertible er også en glimrende kontor-pc til at tage med i tasken.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
9.3

HP Spectre x360 er en lille og let bærbar computer, som er helt perfekt til kontorarbejde.

Spectre x360 har fået tilnavnet “Convertible”, fordi computeren kan forvandles til en tablet. Det gør du ved at klappe skærmen om på bagsiden. Forvandlingen fungerer helt, som den skal. Hængslerne giver den rigtige modstand, så du føler dig tryg ved, at den bliver siddende i den stilling, du har placeret den i.

Skærmen er fremragende med en god lysstyrke og fin farvegengivelse. Berøringsfølsomme skærme som denne plejer at have en del genskin fra omgivelserne, men det er der næsten intet af i Spectre x360. Det er kun, hvis loftspots eller solen lyser direkte ind i skærmen, at du bliver generet af andre lyskilder.

Der følger en pen med, som du kan bruge til at tegne eller tage noter direkte på skærmen. Pennen er magnetisk, så den kan klikkes fast på den ene side af computeren, når du ikke har brug for at skrive med den.

Vores testeksemplar blev leveret med Windows 10, men computeren tilbød at hente en opgradering til Windows 11 allerede under den indledende opsætning. Da det nye styresystem var på plads, kunne vi gå i gang med vores hastighedsmålinger, og de viste, at Spectre x360 er en lille hurtigløber – især takket være processoren fra Intels seneste generation af i7-processorer.

Det er ikke nogen spillecomputer, for grafikydelsen er på det jævne. Skærmens 16:10-format egner sig heller ikke så godt til at spille skydespil eller se film. Det er et format til seriøst arbejde med websider, tekstdokumenter og regneark.

Hvis du sidder i et halvmørkt rum, kan du blive nødt til at famle lidt rundt på tasterne for at komme i gang med at bruge computeren. Power-knappen er placeret i øverste række, men den sidder ikke helt oppe i hjørnet i tastaturet. Dér sidder nemlig Delete-tasten, så du skal lige en en tast til venstre. Når først du har fået tændt for pc’en og vil logge på, så er næste opgave at finde fingeraftrykslæseren.

Den sidder gemt i nederste række af tastaturet. Aflæsningen går hurtigt, men det kan godt være lidt svært at få drejet fingeren i den rigtige vinkel, så den ligger fladt på den lille plade.

Den lille computer leverer en forholdsvis god lyd fra højtalerne, der sidder gemt bag et perforeret bånd over tastaturet. Lyden fra computere i denne størrelse lyder som regel, som om den bliver afspillet fra bunden af en konservesdåse, men der er en fin klarhed og også en udmærket bas i lyden fra Spectre x360.


+ God til kontorarbejde

+ Lille og let

+ Flot skærm

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Prisen er høj, men HP Spectre x360 Convertible er også en glimrende kontor-pc til at tage med i tasken.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc - 2-i-én
Processor
Intel Core i7-1165G7
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB DDR4
Lagerplads
1 TB SSD
Skærmstørrelse
13,5"
Skærmopløsning
1920 x 1200 pixels (16:10)
USB-porte
2 x Thunderbolt 4 USB4 Type-C, 1 x USB 3.2 gen 2
Tilslutninger
Hovedtelefon, microSD-kort
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
29,8 x 22,0 x 1,7 cm
Vægt
1,34 kg
Batteritid
Cirka 10 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 (kan opgraderes gratis til Windows 11)
CPU Mark
10783
2D Mark
383
3D Mark
3242
Memory Mark
2728
Disk Mark
20769
Benchmark (højest er bedst)
3534