Skærmen er meget fleksibel og kan klappes helt bagover.

HP Spectre x360 Convertible 13

HP x360 Convertible er en hurtig, lille computer, men den kan ikke helt leve op til den høje pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
7.7

HP Spectre x360 Convertible 13 er en luksuriøs computer, der lider under et par småskavanker.

Ydelsen er god. Du får blandt andet en hurtig processor fra Intels seneste generation. Vores målinger viser, at processor og grafikkort ligger en anelse under, hvad man kan får i andre computere i samme prisklasse. Til gengæld består lagerpladsen af et rasende hurtigt SSD-drev, som sætter fuld fart på indlæsningen af både Windows og dine programmer.

Højtalerne er bygget i samarbejde med B&O. Derfor skal man nu ikke forvente sig den helt store hifi-lyd, for computerens størrelse sætter store begrænsninger for højtaleren, og det kan man også høre i den ret gennemsnitlige lydkvalitet.

Skærmen leverer et fremragende billede, og du kan klappe den helt bagover, så du kan bruge den lille computer som en lidt buttet tablet.

Man kan roligt sige, at HP har skåret et par hjørner med Spectre x360 Convertible. De bagerste hjørner på computeren er nemlig forsvundet. I stedet sidder der en power-knap på det ene hak og en USB-port på den anden. Det har måske ikke så stor praktisk betydning, men det giver i det mindste computeren sit helt eget særpræg.

Tastaturet er på det jævne — især når man tænker på den høje pris på Spectre x360. Tasterne har meget kort gang, og man har ikke stor føling med tastaturet, når man skriver. Piletasterne er meget små og besværlige at bruge, hvis man har store fingre.

Udover USB-C-porten til strøm er der kun en USB-port, et hovedtelefonstik, kortlæser til microSD-kort og endnu et USB C-stik. Det er det hele. Den “gammeldags” USB-port er endda af den lidt besværlige klap-ud-type, som vi også kender fra netværksstik i bærbare computere. Det er en bivirkning af, at denne type computere er blevet så slanke, at der ikke længere er plads til stikkene i fuld tykkelse.


+ Ekstremt hurtigt SSD-drev

+ God berøringsfølsom skærm

– Dårligt tastatur for denne prisklasse

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HP x360 Convertible er en hurtig, lille computer, men den kan ikke helt leve op til den høje pris.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar computer
Processor
Intel Core i7-1065G7, 1,3 GHz
Grafikkort
Intel Iris Plus
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
13,3 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB c, 1 x USB A
Tilslutninger
Hovedtelefonstik, kortlæser til microSD-kort
Mål
306 x 194,5 x 16,9 mm
Vægt
1,3 kg
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10
CPU Mark
10351
2D Mark
304
3D Mark
2415
Memory Mark
2739
Disk Mark
20865
Benchmark (højest er bedst)
2981