Skærmen er berøringsfølsom og kan klappes helt om på bagsiden, så du kan bruge computeren som en tablet.

HP Spectre x360 2-in-1 Laptop 14-eu0895no

Den slanke HP-pc byder på et flot udvalg af de allernyeste computerteknologier.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
9.1

Spectre x360 2-in-1 er en slank og let bærbar pc, der byder på mange af de nyeste teknologiske landvindinger.

Processoren, der driver det hele, hedder Intel Core Ultra 7, og den er en del af Intels helt nye generation af processorer. Når vi kigger på computerannoncer fremover, skal vi allesammen vænne os til Intels nye måde at navngive sine processorer på. Den vigtigste ændring er, at bogstavet “i”, som siden 2008 har stået foran seriens nummer, er forsvundet, så fx Core i7 nu blot hedder Core 7.

Intel Core Ultra 7 er ikke overvældende hurtig, men den er et fint kompromis mellem hastighed og energiforbrug. Vores målinger viste, at computerens processorkraft kun er en smule højere end med den foregående generation af processorer, men strømforbruget er lavere, og så er den er bedre til at håndtere beregninger af 3D-grafik.

Computerens skærm er i topklasse, og den får selv de mest trivielle Windows-programmer til at stå superflot og skarpt. Allerede da vi startede computeren op første gang, blev vi imponerede over skrivebordsbaggrunden, hvor et kulørt mønster springer i øjnene fra en kulsort baggrund.

Den stærkeste side ved dén model af Spectre x360 vi testede, var dog SSD-drevet med plads til 1 terabyte data. Vores test viste, at drevet er blandt den hurtigste ene procent på verdensplan. Det kan tydeligt både mærkes i opstarten af Windows, og når du skal indlæse store filer på computeren.

Den slanke profil i Spectre x360 gør computeren nem at transportere i en taske, men den har også sine ulemper. Tastaturet er fx ikke særlig godt, og der er et noget skrabet udvalg af tilslutninger på kanten af computeren. Du må nøjes med tre USB-porte og et hovedtelefonstik, og den ene USB-port skal endda bruges til strømstikket, når du lader op.

Ved opladning kan du til gengæld glæde dig over et kabel, der er 2,5 meter langt. Den del, der skal tilsluttes computeren, er belagt med et tykt lag vævet materiale, som beskytter kablet.

Det trådløse netværk i computeren følger den nye Wi-Fi 7-standard. Det giver højere overførselshastigheder og lavere latenstid end tidligere, men det kræver, at den router, du kobler computeren til, også benytter Wi-Fi 7 – og det er indtil videre fremtidsdrømme for de fleste.

Spectre x360 fås i mange forskellige konfigurationer, så du kan finde den meget billigere end vores testede model, hvis du slækker lidt på dine krav til fx computerens processor, ram og skærm.


+ Hurtigt SSD-drev

+ Flot skærm

– Tastaturet kunne være bedre

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Den slanke HP-pc byder på et flot udvalg af de allernyeste computerteknologier.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar 2-i-1 pc
Processor
Intel Core Ultra 7 155H
Grafikkort
Intel Arc graphics
Hukommelse (RAM)
32 GB
Lagerplads
1 TB, M.2 PCI Gen 4
Skærmstørrelse
14"
Skærmopløsning
2880 x 1800 pixels
USB-porte
2 x USB-C 4 Gen 3x2, 1 x USB-A 3.2 Gen 2
Tilslutninger
Hovedtelefon
Netværk
Wi-Fi 7
Mål
31,4 x 22 x 1,7 cm
Vægt
1,56 kg
Batteritid
Cirka 10 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 11 Home
CPU Mark
20420
2D Mark
706
3D Mark
5469
Memory Mark
2381
Disk Mark
40035
Benchmark (højest er bedst)
6034