Test af HP Pavilion x360 14-ba011no

HP Pavilion x360

HP har lavet et middelmådigt produkt, der desværre står for meget i skyggen af storebroderen Spectre.

af #Computer #Hewlett Packard (HP)
6.9

Det er egentlig ikke fordi, der er noget galt med indmaden i Pavilion x360, en 2-i-1 pc fra HP, der, som navnet antyder, hurtigt kan transformeres fra en fuldfunktionel laptop til en… mindre vellykket tablet. Pavilon føles bare en anelse billig. Men mere om det senere.

For først og fremmest skal det siges, at Pavilion x360 har en kraftig i7-processor og et dedikeret GeForce 940MX-grafikkort med 4 gigabyte hukommelse. Læg dertil en hurtig SSD-disk med 256 gigabyte ledig plads. Pc’en scorer 2832 i PassMark, hvilket er udmærket uden at være prangende.

Det betyder, at den klarer alle dine hverdagsopgaver som tekstredigering, billedbehandling, flytning af større filer og surf på nettet lynhurtigt. Vores testmodel kan endda sagtens klare mindre krævende spil, hvis ikke du skruer grafikindstillingerne helt i vejret.

Føles ufærdig

Men nu til det mindre vellykkede ved Pavilion x360. Den føles ufærdig. Når jeg klapper skærmen bagover og bruger den som en tablet er kanterne ubehageligt skarpe at slå hænderne omkring. Og så er den alt for tung kun at bære imellem hænderne, uden at den hviler på et underlag. Til gengæld bliver den ikke uudholdelig varm under spidsbelastning, så du ikke magter at holde den i hænderne, som det ses på nogle konkurrenter.

Den 14 tommer store berøringsfølsomme HD-skærm er ellers ganske fin at bruge; responstiden er hurtig og den føles naturlig at arbejde med. Kontraster og farver synes ganske udmærket, mens lysstyrken kunne have været bedre. Takket være IPS-panelet, ser du billedet klar fra mange vinkler.

Til gengæld er glasset på skærmen meget reflekterende, hvilket kan give dig problemer, hvis du tager Pavilion x360 med ud i lyset.

Middelmådig 2-i-1

Det samme kan man ikke sige om musepladen, der er føles relativ billig og upræcis, hvis du er vant til kvalitet. Tastaturet føles blødt og der er ingen feedback i tasterne. Jeg kan ikke lide det, men det påvirker ikke bedømmelsen, da følelsen af tastaturet, da tastaturføleri er en individuel størrelse.

Pavilion x360 imponerer langt fra, men er heller ikke nogen kæmpefiasko. Det er en middelmådig maskine, med både bedre og dårligere konkurrenter. Og så bliver jeg nødt til at kritisere, at der er installeret et hav af irriterende programmer fra fødslen. Stop det, tak.

+ Hurtig processor
+ Grafikkort der kan klare spil
– Føles ufærdig især i tablet-tilstand

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HP Pavilion er ikke nogen dårlig maskine. Der findes bare bedre alternativer på markedet.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
2-i-1-pc
Processor
Intel Core i7-7500U 2,7 GHz (op til 3,5)
Grafikkort
NVIDIA GeForce 940MX (4 GB dedikeret DDR3)
Hukommelse (RAM)
8 GB DDR4-2133 SDRAM
Lagerplads
256 GB M.2 SSD
Skærmstørrelse
14", IPS
Skærmopløsning
1920 x 1080
USB-porte
1 x USB 3.1 Type-C, 2 x USB 3.1;
Tilslutninger
1 x HDMI, 1 x kombineret hovedtelefon-/mikrofonstik
Netværk
Intel 802.11b/g/n/ac (2x2) Wi-Fi og Bluetooth 4.2
Mål
33,48 x 22,69 x 1,99 cm
Vægt
1,63 kg
Batteritid
Op til 10 timer og 30 minutters anslået batterilevetid
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10
Andet
To højttalere: B&O PLAY, stik til Kensington MicroSaver-lås, HP Wide Vision FHD-kamera med IR-teknologi og to indbyggede digitale mikrofoner
Benchmark (højest er bedst)
PassMark: 2832