Pavilion x360 har en god touchskærm.

HP Pavilion x360 15-cr799no

Du får meget computer for pengene her, men blæseren larmer lidt, når computeren presses med krævende opgaver.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
8.2

HP Pavilion x360 er beviset på, at en god bærbar pc ikke behøver at koste 10.000 kroner. Det er nemlig en forholdsvis billig pc, der ikke falder igennem på nogen som helst punkter.

Ydelsen er fin til kontorprogrammer og internetbrug, og selv om pc’en er slank, er der alligevel blevet plads til gode tilslutningsmuligheder i siderne på den. Du får fx HDMI-port i fuld størrelse, så pc’en nemt kan sluttes til et fjernsyn eller en større computerskærm. Der er også en SD-kortlæser til de store SD-kort, som stadig bruges i nogle digitalkameraer.

Skærmbilledet er skarpt og velbelyst, og selv om skærmen har touch-funktion, så du kan styre Windows med fingerspidserne, er det lykkedes HP at begrænse genskinnet i dens overflade, så det ikke er så slemt som på mange andre touchskærme.

Skærmen kan vippes helt om på bagsiden, så du pludselig sidder med en stor (og noget buttet) tablet mellem hænderne. Tastaturet slås automatisk fra ved samme lejlighed, så du slipper for fejlindtastninger, mens du har fingrene på skærmen. Pavilion x360 sørger også selv for at dreje skærmbilledet, når du vender pc’en rundt.

Computeren fungerer dog bedst som netop dét, den er: en computer. Der er et godt tastatur i fuld størrelse, og der er også et numerisk tastatur til alle os, der holder af regneark.

Glimrende indbyggede højtalere

Mellem tastatur og skærm er der en masse huller i et sirligt mønster. Det er her, de indbyggede højtalere fra B&O sidder gemt. Hvis du venter stor hi-fi-lyd, bliver du nok slemt skuffet, men lyden er høj og klar og bestemt bedre end i mange andre bærbare.

En anden lyd, som jeg godt kunne have været foruden, er computerens blæser, som er meget aktiv. Ved krævende opgaver larmer den en del. Det generede mig ikke i et kontormiljø, men i stille omgivelser blev det en smule irriterende i længden. Overordnet set er det dog lykkedes HP at skabe en bærbar, der koster mindre, end den giver indtryk af, når man bruger den. Hvis du skal købe ny bærbar og vil have en, der er mobil, alsidig og præsentabel, går du ikke helt galt i byen her.


+ God skærm

+ Udmærkede højtalere

– Lidt for ivrig blæser


Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Du får meget computer for pengene her, men blæseren larmer lidt, når computeren presses med krævende opgaver.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Pentium 4415U, 2,3 GHz
Grafikkort
Intel HD Graphics 610
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes M.2-SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
Mål
35,8 x 24,3 x 1,9 cm
Vægt
1,98 kg
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Pro 64-bit
CPU Mark
3231
2D Mark
453,5
3D Mark
673,9
Memory Mark
1605,8
Disk Mark
7921
Benchmark (højest er bedst)
3873,1