Et lille logo ved tastaturet viser, at pc'ens højtalere er skabt i samarbejde med B&O, men lydkvaliteten er nu ikke noget særligt.

HP Pavilion Plus 14-eh0036no

HP har satset de rigtige steder for at bygge en superlet og hurtig pc, der er fin til almindeligt kontorarbejde.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
9.0

Pavilion Plus er en lille kontorcomputer fra HP. Den er en fornøjelse at have med i tasken, for den er så let, at du knapt lægger mærke til den.

Alligevel har computeren rigeligt med kræfter til at køre de fleste programmer uden problemer. Kun grafikkortet falder lidt igennem, så du skal ikke regne med at kunne spille krævende spil.

Det er generelt en god computer, men den er i decideret verdensklasse på to punkter: Først og fremmest er SSD-drevet, hvor computeren gemmer sine filer, ekstremt hurtigt. Vi målte en læsehastighed på 6,4 gigabytes i sekundet, og det betyder, at både Windows og dine programmer bliver indlæst med minimal ventetid. Faktisk er drevet blandt de hurtigste, der på verdensplan er blevet testet med vores testprogram.

Det andet helt store plus er 14-tommer-skærmen, der udmærker sig med en høj opløsning på 2880 x 1800 pixels. Skærmteknologien er OLED, som vi også kender fra de bedste telefonskærme. Billedet står flot og skarpt. Vi så et afsnit af en tv-serie fra en streamingtjeneste og de hvide rulletekster skar nærmest i øjnene, når vi så dem mod den helt sorte baggrund.

Skærmens format er 16:10, og det betød, at tv-serien i det gængse 16:9-format, som vi kender fra fjernsyn, ikke kunne fylde skærmen helt ud. Computerens høje 16:10-format egner sig bedre til fx kontorarbejde eller internetsider, hvor du kan drage fordel af den ekstra skærmhøjde.

Tastaturet lever ikke helt op til resten af computeren. Det er hæmmet af, at Pavilion Plus er så slank, som den er, for det betyder, at tasterne ikke kan rage så højt op. Derfor kan de heller ikke trykkes ret langt ned, og du får dermed ikke en specielt god føling med, om du har trykket tasterne helt i bund.

Foran tastaturet sidder en museplade, der er hurtig i opfattelsen, og ved siden af den sidder en lige så kvik fingeraftrykslæser.

Der er et fint udvalg af tilslutninger i siderne, hvor du både finder en microSD-kortlæser, fire USB-porte og en HDMI-port, så du kan koble en ekstern skærm til. De to USB-C-porte kan begge bruges til opladning af computeren, men de sidder desværre i samme side, så der er ikke så stor fleksibilitet med hensyn til, hvor strømkablet skal være.


+ Smuk skærm

+ SSD i verdensklasse

– Tastaturet lever ikke op til resten af pc’en

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

HP har satset de rigtige steder for at bygge en superlet og hurtig pc, der er fin til almindeligt kontorarbejde.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-12700H
Grafikkort
Intel Iris Xᵉ
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB PCIe Gen3 NVMee TLC M.2 SSD
Skærmstørrelse
14"
Skærmopløsning
2880 x 1800 pixels
USB-porte
2 x USB-A, 2 x USB-C
Tilslutninger
HDMI
Mål
31,4 x 22,4 x 1,8 cm
Vægt
1,4 kg
Batteritid
Cirka otte timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11 Home
CPU Mark
22739
2D Mark
431
3D Mark
3037
Memory Mark
2850
Disk Mark
39348
Benchmark (højest er bedst)
4588