Der er gode tilslutninger i siderne.

HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec0028no

HP Pavilion Gaming er en lidt gennemsnitlig spilcomputer med et tastatur, der ikke egner sig så godt til kontorarbejde.

af Markus Dahlberg #Computer #Hewlett Packard (HP)
7.7

Der står “Gaming” i navnet, og HP’s nye bærbare er da også skabt til at spille på. Dette betyder normalt skarpere grafik, hurtigere processor, farverigt design og sjovere tastatur.

Og det er, præcis hvad vi får – næsten da. Pavilion Gaming Laptop 15 er ikke lige så veludstyret og lækker i detaljerne som HP’s mest kraftfulde spilcomputere, Omen. Grafikkortet hører hjemme i midterfeltet, og vi får AMD’s processor Ryzen 7. Det er dog helt fint til prisen.

Det er en 15,6-tommers computer med et matsort plastikchassis. På den venstre side sidder strømforbindelsen og en USB 2.0-port til opladning af for eksempel en mobiltelefon. På højre side får vi en HDMI-port i fuld størrelse, en USB 3.1 Gen 1-port, kabelnetværk, en USB-C 3.1 Gen 1-port og en kortlæser til SD-kort og et høretelefonstik. Valget af forbindelser kan man altså ikke klage over.

Når vi åbner låget, ser vi et anstændigt IPS-skærmpanel på 15,6 tommer, med flotte farver og godkendt lysstyrke. Kontrasten er ikke helt i top, og opløsningen kunnne også være højere. Full HD er intet at prale af i dag. Så er opdateringshastigheden på 144 hertz sjovere. Det giver jævnere billedbevægelser i grafik i hurtig bevægelse, såsom film og spil.

Tastaturet er i fuld størrelse, og der er endda blevet plads til en numerisk del. Tasterne er baggrundsbelyst med grønt lys, der kan indstilles i to styrker. Tasterne W, A, S og D er markeret med en ekstra kant, da de ofte bruges i spil. Dette er derimod ikke et tastatur for dem, der har til hensigt at skrive meget. Toppene af tasterne er så flade, at fingrene ofte lander forkert.

Vi kan godt lide musepladen. Den er følsom og stor nok til effektivt arbejde i Windows.

HP er også lykkedes usædvanlig godt med højtalerne, der er anbragt i en række mellem tastaturet og skærmen. Som ofte med HP er det Bang & Olufsen, der har sørget for dem.

Vi målte en batteritid på moderate 4 timer og 19 minutter. Det er ikke så overvældende. Opladningen sker med en ganske enorm strømforsyning. Den virker gammeldags og akavet, når pc’en skal transporteres.

Ydelsesmålingerne er ikke imponerende: SSD’en og grafikkortet er forholdsvis hurtige, men processoren og hukommelsen er ikke helt i samme klasse. Det er mærkbart i nogle spil, hvor grafikken hakker fra tid til anden. Med hensyn til prisen ligger  HP-maskinen faktisk meget fint i forhold til computere med nogenlunde samme specifikationer. Det er alt i alt  en god gennemsnitlig computer til den budgetbevidste spillefugl.


+ Gode højtalere

+ God museplade

– Dårligt tastatur

– Kort batteritid

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HP Pavilion Gaming er en lidt gennemsnitlig spilcomputer med et tastatur, der ikke egner sig så godt til kontorarbejde.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Processor
AMD Ryzen 7 3750H
Grafikkort
Nvidia GeForce GTX 1660 Ti, ATI AMD Radeon RX Vega 10
Hukommelse (RAM)
16 GB, DDR4
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixel
USB-porte
1 x USB C, 3.1 Gen 1, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.1 Gen 1
Tilslutninger
SD-kort, hovedtelefoner, HDMI, Ethernet
Netværk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
36 x 25,7 x 2.35 cm
Vægt
2,25 kg
Batteritid
Cirka 4,5 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
CPU Mark
9191,6
2D Mark
342,9
3D Mark
9070,0
Memory Mark
2047,9
Disk Mark
10904,8
Benchmark (højest er bedst)
3188,0