Det ser flot ud, men det fungerer ikke så godt at lade mere lys slippe ud i kanten af tasterne end gennem dem.

HP Omen Transcend 14

Transcend Omen 14 er en virkelig stærk computer i en lille og let indpakning.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
8.5

Det er lykkedes HP at pakke en frygtelig masse regnekraft ned i den lille bærbare pc, Omen Transcend 14.

Du får både en hurtig mobilprocessor fra Intel og et stærkt grafikkort fra NVIDIA, og de dyre komponenter kan virkelig mærkes, uanset hvad du bruger computeren til.

Omen Transcend 14 starter meget hurtigt op takket være den hurtige SSD, hvor Windows er installeret. Du slipper endda for at skulle indtaste et kodeord, for der sidder en infrarød sensor ved siden af webkameraet over skærmen. Den sørger for, at du kan logge på med ansigtsgenkendelse ved hjælp af funktionen Windows Hello.

Vi kørte både krævende spil og store programmer på computeren, og alt blev afviklet uden slinger i valsen. Vores benchmark-målinger viste da også flotte resultater for både processoren, grafikkortet, SSD’en og den indbyggede ram. Måleprogrammet lægger et voldsomt pres på computeren, og Omen Transcend 14’s blæsere larmede ret voldsomt under testen af den grafiske ydeevne. Det er der ikke så meget at sige til, men vi oplevede indimellem, at blæserne også satte i gang på tilsyneladende vilkårlige tidspunkter, når vi fx bare sad og læste noget på en hjemmeside.

Skærmen er også af høj kvalitet. Den benytter OLED-teknologien, hvor der kan tændes og slukkes individuelt for hver enkelt pixel. Det giver en virkelig stærk kontrast, og i samspil med den høje opløsning munder det ud i et meget flot billede.

Når man tager i betragtning, hvor slank computeren er, så er det godt klaret at få plads til godt et tastatur, som det der sidder i Omen Transcend 14. Tasterne er bløde at trykke ned, og selv om de næsten er lydløse, har du alligevel en god fornemmelse af, hvornår de er trykket helt i bund.

Tasterne er belyst nedefra af kraftigt LED-lys, og det er normalt en god ting. Desværre har HP truffet den noget tvivlsomme beslutning at give tasterne meget brede kanter, hvor lyset kan trænge igennem. Resultatet er, at lyset bliver kastet lige op i ansigtet på dig i stedet for at oplyse tegnene på tasterne. Bevares, det ser flot ud, men det er altså ikke særlig praktisk.

Næsten hele bagkanten er dækket af store køleriller, hvor overskudsvarmen bliver blæst ud. Der er dog lige blevet plads til en HDMI-port og en USB-C-port, hvor der kan tilsluttes strøm. Det er en fornuftig løsning, der gør det nemt at tilslutte kabler fra både højre, venstre og lige bagud. Strømmen kan også tilsluttes en USB-C-port på venstre side, og på højre side er der et par USB-A-porte. Alt i alt er det egentlig et fint udvalg af tilslutninger i så lille en computer.


+ Høj ydelse

+ Meget kompakt

– Dårlig tastaturbelysning

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Transcend Omen 14 er en virkelig stærk computer i en lille og let indpakning.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core Ultra 7 155H
Grafikkort
GeForce RTX 4060
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
1 TB
Skærmstørrelse
14"
Skærmopløsning
2880x 1800 pixels
USB-porte
2 x USB-C, 2 x USB-A
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon
Netværk
Wi-Fi 7
Mål
31,3 x 23,4 x 1,8 cm
Vægt
1,63
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11 Home
CPU Mark
25034
2D Mark
528
3D Mark
13892
Memory Mark
2654
Disk Mark
42622
Benchmark (højest er bedst)
8889