HP Omen Obelisk 875-0905no

HP Omen Obelisk er en elegant og hurtig computer, men den indre opbygning gør den svær at opgradere.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
8.0

En stationær computer behøver ikke at være en grim grå kasse, der gemmes ad vejen under skrivebordet. Det er HP’s Omen serie et klart bevis på. Her har designerne fået lov at slå sig løs med at give pc’erne en smule personlighed.

HP Omen Obelisk, som vi har testet, har – som navnet antyder – lånt noget af sin form fra de høje stenobelisker. Computeren er slank og strengt taget noget højere, end den behøver at være, for der er en del ubenyttet plads øverst inde i kabinettet, som dog har rigtig god luftgennemstrømning. Toppen er perforeret af en række små trekanter, så der er god udluftning. En enkelt blæser på bagsiden sørger for resten. Resultatet er en forbavsende støjsvag pc, der sagtens kan stå på skrivebordet uden at genere. Hele den ene side af computeren er fyldt ud af en glasplade, der giver et fint kig ind til ram-klodserne fra HyperX og den hurtige Ryzen-processoren fra AMD.

Hvis man er typen, der forstår at sætte pris på et flot bundkort, så kan man få sin lyst styret her. Næsten alt er holdt i sort og sølv, og en skjult rødlig LED-pære oplyser hele herligheden fra oven.

Det er en rar detalje, at du ikke skal fjerne en masse skruer for at åbne kabinettet. Der skal blot et enkelt tryk på en stor knap på bagsiden til for at løsne glaspladen, så du har adgang elektronikken. Til gengæld er tænd-/slukknappen på toppen meget lille og flugter næsten helt med kabinettet, så den kan godt være lidt svær at trykke ind, hvis man har alt for store fingre.

Desværre er der ikke så gode muligheder for udvidelser. Der er hverken ledig plads til PCI Epress-kort til at give pc’en nye funktioner eller ekstra RAM til at supplere de 16 gigabytes, der er indbygget fra fabrikken. Ledningerne, der leverer strøm til delene inde i pc’en, er også trukket på en måde, så det bliver temmelig svært at ændre på pc’ens oprindelige opsætning. Det er altså ikke en pc for folk, der godt kan lide at bytte computerens komponenter ud senere hen.

Det potente RTX-grafikkort fra NVIDIA fylder næsten hele længden og bredden i den nederste del i kabinettet. Kortet er særlig godt til “raytracing” i spil. Det vil sige at kortet simulerer de fysiske egenskaber i lys, så spejlinger og skygger ser ekstra realistiske ud. Det er et godt og hurtigt grafikkort, og HP Omen Obelisk-pc’en egner sig fint som spillecomputer for dem, der ikke har lyst til at opgradere hen ad vejen.

Kan købes her:

www.elgiganten.dk


 

+ God udluftning

+ Hurtigt grafikkort

– Besværlig tænd-/slukknap

– Svær at opgradere

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

HP Omen Obelisk er en elegant og hurtig computer, men den indre opbygning gør den svær at opgradere.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Stationær pc
Processor
AMD Ryzen 5 2600, 3,4 GHz
Grafikkort
NVIDIA GeForce RTX 2070, 8 GB
Hukommelse (RAM)
16 gigabytes DDR4
Lagerplads
1 terabyte harddisk, 256 gigabytes SSD (m.2)
USB-porte
7 x USB 3.0, 1 x USB C 3.0, 1 x USB C 3.1
Tilslutninger
3 x DisplayPort, 1 x HDMI
Mål
43,3 x 35,7 x 16,5 cm
Vægt
10 kg
Styresystem
Windows 10 Home
CPU Mark
13221
2D Mark
551
3D Mark
14528
Memory Mark
2051
Disk Mark
8125
Benchmark (højest er bedst)
4385