Hængslet, der holder sammen på skærm og computer, er næsten lige så bredt som pc'en og virker meget robust.

HP Laptop 14-ep0865no

Du får en udmærket kontormaskine for pengene her.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
8.0

HP Laptop 14-ep0865no er en bærbar pc, der har to stærke kort på hånden: En lav vægt og en overkommelig pris.

På den anden side er det ikke nogen særlig hurtig computer. Den lidt forkølede Intel i3-processor klarer fint almindeligt Windows-arbejde med tekstbehandling og regneark, men grafisk er den meget sløj, så du skal hverken regne med hverken at kunne spille krævende spil eller redigere videoer i høj opløsning.

Det forholdsvis hurtige SSD-drev retter lidt op på den oplevede ydelse, for indlæsning af programmer og dokumenter sker med overbevisende hastighed.

Skærmen er brugbar uden ligefrem at imponere. Lysstyrken er begrænset, og det kan være svært at tyde skærmens indhold, hvis du bruger computeren i kraftigt dagslys. Overfladen er mat, så du slipper i det mindste for refleksioner af lys omkring dig. Skærmen kan klappes cirka 135 grader op, og mere har man sjældent brug for, når nu den alligevel ikke er berøringsfølsom.

I siderne af computeren er der et sparsomt udvalg at tilslutninger med HDMI til en ekstern skærm og tre USB-porte. Vi havde gerne set en strømforsyning med den meget udbredte USB-C-tilslutning i stedet for HP’s eget strømstik.

Tastaturet er så godt, som man nu kan forvente i en meget slank bærbar computer. Tasterne giver lige netop feedback nok til,  at du kan mærke, når de er trykket helt ned. Det betyder, at du kan skrive hurtigt med alle ti fingre på tasterne.

Udover de almindelige tal og bogstavtaster er der blevet plads til en enkelt kolonne taster, der gør tekstredigering lidt lettere. Det er de velkendte HOME, PG UP, PG DN og END, som også sidder i tastaturer i fuld størrelse. Og så er det rart, at Delete-tasten er placeret helt oppe i højre hjørne, hvor den er nem at finde. Vi havde dog foretrukket, at computerens power-knap havde fået en selvstændig placering i stedet for at blive gemt ad vejen inde blandt tastaturets øvrige taster.

Foran tastaturet sidder en lille, kvadratisk fingeraftrykslæser. Den opfatter hurtigt dit fingeraftryk og får dig logget på Windows. Den fremtrædende placering gør det nemt at lægge pegefingeren rigtigt på pladen, og vi oplevede slet ingen fejllæsninger i vores tid med computeren.

På nær rammen rundt om skærmen er alle de ydre dele af pc’en i nuancer af den samme farve. Vores testeksemplar var holdt i afdæmpede blå toner, og det konsekvente design får pc’en til at fremstå mere eksklusiv, end prisen faktisk lægger op til.


+ Let

+ God pris

– Sløj ydelse

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Du får en udmærket kontormaskine for pengene her.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i3-1315U
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
512 GB M.2 PCIe NVMe SSD
Skærmstørrelse
14"
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB-A 3.2 Gen 1, 1 x USB-C
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefoner
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3
Mål
32,4 x 21,5 x 3,3 cm
Vægt
2,2 kg
Andet
Hvidt lys i tastatur
CPU Mark
10259
2D Mark
233
3D Mark
1735
Memory Mark
2085
Disk Mark
23289
Benchmark (højest er bedst)
2633