Fingeraftrykslæseren er gemt i nederste række af tastaturet.

HP Envy 15-ep0813no

HP Envy 15 er en lynhurtig computer, som er den høje pris værd.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
9.2

Envy betyder misundelse. Og Envy 15 er da også en computer, der er beregnet til at blive vist frem og beundret. Den er velfriseret og præsentabel, men den er ikke så solid. Hvis man tager fat i skærmens hjørner og vrider lidt kan de skubbes bøjes ret langt frem og tilbage.

Det er ikke nogen lille computer, og med en vægt på over 2 kg kan den også være lidt besværligt at bære rundt på i alt for lang tid ad gangen. Den gør sig bedst, når den står opslået på skrivebordet. Designet er klassisk og elegant.

Prisen for computeren kan måske virke høj, men du får også en virkelig høj ydelse for pengene her. Intel-processoren, der binder det hele sammen, er en af de hurtigste, vi har testet. Sammen med det hurtige grafikkort garanterer den, at Envy 15 uden problemer kan køre hvad-som-helst, du måtte have lyst til at bruge din computer til. Alt lige fra dagligdags opgaver i Windows til krævende skydespil bliver afviklet uden den mindste hakken eller tøven.

Tastaturet er gennemsnitligt og vel nok først og fremmest bygget til at se godt ud. Man har ikke så god føling med tasterne, der kun kan trykkes en lille smule ned. Fingeraftrykslæseren er gemt mellem tasterne i tastaturet. I øverste række sidder tænd-/slukknappen camouflereret mellem de øvrige taster.

På hver side af tastaturet er der indbygget Bang og Olufsen-højtalere bag små huller. De leverer en udmærket stereolyd. Der er installeret et program fra B&O på computeren, hvor du kan finindstille lyden, så den bliver, som du vil have den. Her er fx forindstillinger til musik, lyd og stemmer, men du kan også selv styre lyden detaljeret med en equalizer, der består af 10 små skydere på skærmen. Det gør ikke den store forskel i højtalerne, der lyder som de fleste andre computerhøjtalere, men du kan få flot lyd ud af dine hovedtelefoner.

Der er også riller i bunden, men de er til køling. Det er ikke en computer, der egner sig så godt til at sidde med i skødet, for der ledes en del varme ud gennem bunden. Det kraftige grafikkort gør, at computeren larmer meget, især i forbindelse med afvikling af spil.

Skærmen kan ikke vippes så langt bagover og har ikke touch, men den er leveringsdygtig i et skarpt og lyst billede, og den har en forholdsvis mat overflade, der ikke giver irriterende genskin.


+ Ekstremt hurtig processor

+ Godt grafikkort

– Larmer en del

 

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HP Envy 15 er en lynhurtig computer, som er den høje pris værd.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-10750H
Grafikkort
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Max-Q
Hukommelse (RAM)
16 gigabytes DDR4
Lagerplads
512 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer, IPS
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.2 Gen 1, 2 x USB C Gen 1
Tilslutninger
Hovedtelefon, HDMI
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
35,79 x 23,68 x 1,84 kg
Vægt
2,14 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
CPU Mark
13231
2D Mark
404
3D Mark
10527
Memory Mark
3369
Disk Mark
13749
Benchmark (højest er bedst)
4103