Fingeraftrykslæseren gemmer sig i den nederste række taster.

HP Envy 14-eb0037no

HP Envy 14 er en superhurtig computer fyldt med ny teknologi, men prisen er også høj.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
9.0

HP Envy 14 er en fiks, lille bærbar pc, der på trods af størrelsen er proppet med masser af hurtige komponenter. Den kombination er selvfølgelig ikke billig, og prisen på computeren ligger da også i de øvre luftlag.

Inde i den udgave af Envy 14 vi testede, sad både en i7-processor fra Intels seneste generation og et udmærket grafikkort fra NVIDIA. Sammen med 16 gigabytes hukommelse og et hurtigt SSD-drev på en hel terabyte giver det en computer, som er kraftig nok til at køre hvad som helst.

Højtalerne er produceret i samarbejde med Bang & Olufsen, hvis logo da også har fået en fremtrædende placering foran tastaturet. Lyden fra Envy 14 er efter omstændighederne glimrende, men de fleste vil nok foretrække at tilslutte et par hovedtelefoner eller computerhøjtalere, hvis der skal lyttes til musik.

Tastaturet er i fin kvalitet, og der gemmer sig et par overraskelser blandt tasterne: Nederst i højre sidder en god fingeraftrykslæser og i den øverste række har tænd-/slukknappen sneget sig ind – camoufleret i samme look som en almindelig tast. Det sidste viste sig at være et lille problem, for vi kom flere gange til at ramme sluktasten og sætte computeren i slumre-tilstand, når vi egentlig bare prøvede at bruge Delete-tasten til at slette noget overflødig tekst i et dokument.

Det er måske ikke noget, man umiddelbart lægger mærke til, men skærmen er i et lidt højere format end i de fleste andre bærbare. Forholdet mellem bredde og højde er 16:10 i stedet for 16:9. Det er praktisk, hvis du arbejder meget med tekstdokumenter på den høje led, men det passer ikke helt til film og tv-serier, der ofte er i 16:9 eller endnu bredere formater.

I siden sidder et lidt sparsomt udvalg af tilslutninger. De fleste behov burde dog være dækket, for der er både en microSD-kortlæser, en HDMI-port i fuld størrelse og en USB-C-port med den spritnye USB4-standard. Der er også USB-porte med USB 3.2 i begge sider, hvilket er mægtig praktisk.

Computeren har en tendens til at blive varm i bunden, men det er ikke noget problem, hvis du har den stående på bordet. En lang plastikliste i næsten hele computerens bredde løfter nemlig den bagerste del op over bordet, så varmen lettere kan slippe væk. En lige så lang gummiliste i den forreste del af bunden sørger for, at pc’en står godt fast.


+ Hurtig processor

+ Ny USB-teknologi

– Høj pris

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HP Envy 14 er en superhurtig computer fyldt med ny teknologi, men prisen er også høj.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-1165G7, 4,7 GHz
Grafikkort
NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q
Hukommelse (RAM)
16 GB DDR4
Lagerplads
1 terabyte SSD
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1200 pixels
USB-porte
2 x USB 3.2, 1 x USB4
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon, microSD-kort
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
31,31 x 22,4 x 1,79 cm
Vægt
1,49 kg
Batteritid
Op til 13 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
CPU Mark
12412
2D Mark
351
3D Mark
6123
Memory Mark
3225
Disk Mark
25979
Benchmark (højest er bedst)
3670