De mønstrede riller på begge sider af tastaturet gemmer de gode, indbyggede højtalere.

HP Envy 13 – ab080no

Rasende hurtige filoverførsler.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Hewlett Packard (HP)
8.7

Billige bærbare computere kan ind-imellem godt se ud, som om producenten blot har samlet en bunke standardkomponenter fra underleverandørernes tilbuds­kataloger og skruet dem sammen i en fart. Sådan er det heldigvis ikke i HP’s Envy 13. Her er der tænkt over detaljerne lige fra tastaturet, der er placeret i en fordybning i den bærbares kabinet, til højtalerne, der sidder gemt bag et dekorativt mønster på begge sider af tastaturet.

Envy 13’s store slagnummer er det indbyggede SSD-drev. Det er monteret i en M.2-bås inde i pc’en, og det sætter for alvor skub i filoverførslerne. Jeg målte en helt vanvittig læsehastighed på over to gigabytes i sekundet. Det bliver simpelthen ikke meget hurtigere med nutidens teknologi.

Når du åbner skærmen, presser nederste kant af skærmen mod bordet og løfter tastaurets bageste del op, så du får en bedre skrivestilling. Det gør det til gengæld ubekvemt at sidde med computeren i skødet.

Tasterne er baggrundsbelyst, så du kan skrive i halvmørke, men der slipper en del lys ud i underkanten af tasterne. Det kan godt virke lidt generende i et mørkt rum, hvis du sidder i den forkerte vinkel i forhold til tasterne, så du får lyset i øjnene. Et andet lille minus ved tastaturet er, at Enter-tasten er i halv størrelse. Det betyder, at man nemt kommer til at ramme tasten ovenover den.

Lyden fra højtalerne er rigtig god, når man tager i betragtning, at den kommer fra et ganske tyndt kabinet. HP har allieret sig med Bang & Olufsen og integreret det danske firmas højtalerteknologi i computeren. Alene det, at højtalerne sidder på oversiden af Envy 13 i hver sin side, er med til at give en god stereoeffekt, når du hører musik eller ser filmklip. I siden af computeren sidder blandt andet en kortlæser til microSD-kort. Du kan altså ikke læse SD-kort i fuld størrelse uden først at anskaffe dig en ekstern kortlæser. Det er værd at tage med i overvejelserne, hvis du fx ofte har brug for at hente billeder ud af dit kamera eller lignende.

Kan købes her:

www.elgiganten.dk

+ Meget hurtig SSD
+ God lyd

– Småproblemer i tastaturet

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Testens mest elegante deltager er udstyret med nyeste teknologi til at sætte skub i filoverførslerne. Det kan mærkes.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-7500U, 2,5 GHz
Grafikkort
HD Graphics 620
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
13,3 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.1, 1 x USB Type-C
Tilslutninger
MicroSD-kortlæser, HDMI
Mål
32,6 x 22,6 x 1,4 cm
Vægt
1,34 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
Benchmark (højest er bedst)
2329,2