HP Chromebook x360

HP Chromebook x360 11 G1 EE

Sig farvel til Windows med HP's Chromebook.

af #Computer #Hewlett Packard (HP)
8.7

En Chromebook er en pudsig opfindelse. Du kan ikke gøre meget mere med den, end du kan i Googles Chrome-browser. Du er altså begrænset til de udvidelser, som kan hentes til Chrome, og du må undvære dine gamle Windows-programmer som fx Word eller Excel.

Når der skal skrives tekster eller arbejdes i regneark, foregår det i stedet i Google Drev og de kontorprogrammer, som du finder der.

På trods af begrænsningerne får du en fuldt funktionsdygtig computer til en virkelig god pris.

HP Chromebook x360 11 EE er solidt bygget i slagfast plastik. Det virker som en computer, der vil føle sig lige så godt hjemme i en skoletaske som på en byggeplads.

Som noget lidt overraskende i en bærbar i denne prisklasse er skærmen berøringsfølsom. Den slags plejer ellers at lægge nogle ekstra hundrede kroner på prisskiltet. Touch-skærmen kommer til sin ret,  når du bukker den bagover, så den bærbare forvandler sig til en (lidt buttet) tablet.

Skærmen er ikke så stor, og opløsningen er ikke imponerende. Hvis jeg kunne vælge, havde jeg droppet touch-funktionaliteten til fordel for en skarpere skærm.

Der er ingen traditionelle F-taster i den øverste række på tastaturet, som vi er vant til på Windows-pc’er. I stedet sidder der en række taster til fx at ændre indstillinger eller skifte mellem de åbne programmer på computeren. Der er også en låseknap, så du med et tryk kan spærre for adgang til pc’en for folk, der ikke kender kodeordet til din Google-konto.

HP lover op til 10 timers batteritid. Jeg kunne klemme næsten otte timer ud af computeren i løbet af en arbejdsdag, men hvis du skruer lidt ned for lysstyrken i skærmen, giver det nok en time eller to mere.

Den særeste funktion på Chromebook x360 er et lille kamera ved siden af musepladen. Kameraet giver først rigtig mening, når skærmen klappes om på bagsiden, hvorefter kameraet kan bruges ligesom det, der sidder i en smartphone eller tablet.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Hvis du kan nøjes med Googles apps, er HP Chromebook et fint lille alternativ til en traditionel Windows-pc.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Chromebook - bærbar pc
Processor
Intel Celeron N3350
Grafikkort
Intel HD Graphics 500
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
64 gigabytes
Skærmstørrelse
11,6 tommer
Skærmopløsning
1366 x 768 pixels
USB-porte
2 x USB 3.1 Type-C, 2 x USB 3.1
Tilslutninger
MicroSD-kortlæser
Mål
30,6 x 20,8 x 1,95 cm
Vægt
1,4 kg
Styresystem
Chrome OS