Det matsorte kabinet er nogenlunde lige så festligt som en gravsten.

Edge E-Sport 1660Ti/AMD

Edge E-Sport er en superhurtig computer med kræfter til krævende opgaver. Desværre støjer den lidt og måtte godt have mere lagerplads.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Edge
7.6

Edge er et computermærke, der samles i Skandinavien af dele fra mange forskellige producenter. Det kan man godt se på det færdige resultat, for computeren ligner noget, man selv ville kunne samle, hvis man købte løsdelene hist og her.

Om det er godt eller skidt er lidt en smagssag, men det giver i hvert fald computeren et lidt industrielt præg, når man ser den bagfra eller åbner kabinettet og kigger ind.

Kabinettet er en lidt anonym sort kasse. Faktisk er der stort set ingen fysiske kendetegn på fronten og siderne.

Indeni er computeren knapt så anonym: Her sidder en en af AMD’s hurtigste Ryzen-processorer. Processoren er Edge-computerens helt store slagnummer, for den kan faktisk “løbe” fra mange af de hurtigste processorer hos konkurrenten Intel.

Hvad pc’en har i regnekraft, mangler den til gengæld i lagerplads. 512 gigabytes lagerplads er altså ikke meget i en kraftig pc i dag. Der kommer de seriøse brugere nok til at installere en ekstra harddisk for at få mere lagerplads til filerne, men det er der heldigvis også plads til i kabinettet.

Det er nemt at åbne for kabinettet, når du vil rode med pc’ens indre. Der skal blot løsnes et par fingerskruer, og så kan hele siden nemt løftes af.

Hvis man tæller strømforsyning, kabinet, processor og grafikkort sammen, så er der hele seks blæsere i computeren. De fleste af dem er svære at høre, og blæserne i grafikkortet kan faktisk kun høres, når kortet sættes på arbejde. Den store blæser over processoren udsender dog hele tiden en lidt ujævn og svagt skurrende lyd. Det bliver en smule irriterende i længden, hvis man har pc’en stående på bordet lige ved siden af sig.

Der følger hverken tastatur eller mus med Edge Esport-computeren, men det vil de fleste nok også foretrække at investere i selv, så de får noget, der passer til deres smag.

 


+ Hurtig processor
+ Praktisk kabinet
Larmer en del
For lidt lagerplads

 

Kan købes her:

www.elgiganten.dk


Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Edge E-Sport er en superhurtig computer med kræfter til krævende opgaver. Desværre støjer den lidt og måtte godt have mere lagerplads.

Specifikationer

Mærke
Edge
Type
Stationær pc
Processor
AMD Ryzen 5 2600, 3,4 GHz
Grafikkort
NVIDIA Dual GeForce GTX 1660 Ti OC
Hukommelse (RAM)
16 gigabytes DDR4
Lagerplads
512 gigabytes SSD (m.2)
USB-porte
3 x USB 3.0
Tilslutninger
2 x DVI, 1x DisplyPort, 1x HDMI, 1x PS/2
Mål
44 x 39,9 x 21 cm
Vægt
9,7 kg
Styresystem
Windows 10 Home
CPU Mark
14765
2D Mark
593
3D Mark
11870
Memory Mark
2363
Disk Mark
4802
Benchmark (højest er bedst)
4547