Bærbar pc eller tablet? Med Dynabook X30W får du begge dele.

Dynabook Portégé X30W-J-10C

Dynabook Portégé X30W fungerer glimrende som både tablet og bærbar pc.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Dynabook
8.5

Dynabook Portégé X30W har ramt blandingen mellem bærbar pc og tablet næsten perfekt.

X30W er først og fremmest en Windows-pc, der styres med tastatur og museplade. Hvis du klapper skærmen helt om på bagsiden, sidder du dog pludselig med noget, der til forveksling ligner en tablet, og som faktisk heller ikke er ret meget tungere end fx en iPad.

Hvis du vil spille, må du dog se dig om efter en anden pc, for grafikkortet egner sig ikke til actionfyldte 3D-spil. Bortset fra det er Portégé X30W en hurtig computer, men det skal man også forvente til dén pris. Vi har faktisk testet hurtigere computere, der var en del billigere, men så må du undvære tablet-muligheden.

Man kan til gengæld tydeligt mærke, at tablet-funktionen bliver taget mere seriøst her end i mange andre 2-i-1-computere. Der medfølger fx en god pen til at tage noter direkte på skærmen, og som noget lidt særligt er der – udover det sædvanlige webcam – indbygget et ekstra kamera mellem tastaturet og skærmen. Når du bruger X30W som en bærbar pc, peger kameraet direkte op i loftet, men når du klapper skærmen om i tablet-position, peger kameraet lige pludselig fremad, så du kan bruge det til at tage billeder. Der er installeret en app på computeren, som virker ligesom kamera-app’en på en telefon. Kameraet tager brugbare billeder, og der er særlige funktioner til fx at tage billeder af dokumenter, så du kan bruge kameraet som en improviseret scanner.

Skærmen er meget tynd, men giver et godt og lysstærkt billede. Selv om den er meget tynd, giver skærmen sig kun ganske lidt, når man vrider i dens hjørner. Computeren er i det hele taget meget slank med kun 1,79 cm på det tykkeste sted, men den føles alligevel holdbar takket være det slidstærke magnesium, som kabinettet er fremstillet i.

I øverste venstre hjørne af musepladen gemmer sig en fingeraftrykslæser. Det er en lidt mærkværdig placering, når man tænker på, hvor få mennesker, der er venstrehåndede. Læseren virker fint, men den kommer ind imellem lidt i vejen, når man bruger musepladen til at navigere rundt Windows.

Når man tager X30W’s tykkelse i betragtning, er der blevet plads til et helt fint udvalg af tilslutningsmuligheder. Strømmen leveres via en USB-C-port i venstre side. Vi ville gerne have haft en tilsvarende port i højre side for fleksibilitetens skyld.


+ Virker fint som tablet

+ Ekstra kamera

– Mærkelig placering af fingeraftrykslæser

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Dynabook Portégé X30W fungerer glimrende som både tablet og bærbar pc.

Specifikationer

Mærke
Dynabook
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-1165G7, 2.8 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
13 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.1 Type-C Gen 2, 1 x USB 3.1
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon, microSD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
30,39 x 19,74 x 1,79 cm
Vægt
989 gram
Batteritid
Op til 16 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 Pro
CPU Mark
10695
2D Mark
387
3D Mark
2870
Memory Mark
2786
Disk Mark
14932
Benchmark (højest er bedst)
3494