Den blå knop i midten af tastaturet kan bruges i stedet for musepladen.

Dynabook Portege X30L-K-108

Meget let og slank computer, hvor der til gengæld er sparet lidt på ydelsen.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Dynabook
8.0

Portege X30L-K-108 er en slank og let computer, som du nærmest ikke kan mærke, at du har med dig i tasken.

På trods af den høje pris må du dog finde dig i nogle irriterende detaljer ved computeren. Vores målinger viste fx en ydelse lidt lavere end gennemsnittet.

Processoren og SSD-drevet er de stærkeste kort, Portege X30L har på hånden. Grafisk er ydelsen der imod ikke så imponerende. Det er først og fremmest en computer til at tage med under armen. Hvis du vil køre krævende programmer og spil, må du finde en hurtigere pc.

Computeren larmede lidt under vores krævende test af ydelsen, men langt det meste af tiden er den faktisk næsten lydløs, så du kan bruge den hvor som helst uden at blive generet af blæserstøj.

Dårlige tastaturer er slanke computeres forbandelse, og Dynabook X30L går da heller ikke fri. Det er svært at mærke, når tasterne er trykket helt i bund, og det bliver du lidt træt af, hvis du skal skrive længere tekster på computeren.

I midten af tastaturet sidder en lille blå styreknop, som du kan bruge i stedet for musepladen. Det lykkedes os aldrig at få helt kontrol over musemarkøren ved hjælp af knoppen, og det varede ikke længe, før vi igen brugte musepladen til at betjene computeren.

Skærmen har et velbelyst billede med fin kontrast. Opløsningen er kun på 1920 x 1080 pixels, men det gør ikke så meget, når skærmen ikke er større. Vi havde i hvert fald svært ved at skelne individuelle pixels i fx bogstaver på skærmen.

Overfladen på skærmen er ikke berøringsfølsom, og den har en mat overflade, der ikke giver generende genskin, hvis du tager computeren med udenfor på solskinsdag. Du kan klappe skærmen 180 grader op, så den ligger fladt på bordet i forlængelse af resten af computeren.

Der er usædvanligt mange tilslutninger i siden, når man tager i betragtning, hvor slank computeren er. Den største overraskelse er en Ethernet-port til kabelnetværk. Faktisk er porten højere, end der er plads til, så den rager lidt ud i bunden. En plastikkant på den bagerste del af computerens bund løfter pc’en, så den ikke kommer til at hvile på klumpen under Ethernet-porten. Den hævede bund gør det også nemmere for computeren at slippe af med varmen, end hvis den hvilede med hele fladen mod underlaget.

Vi satte stor pris på, at vi kunne logge hurtigt på Windows ved hjælp af ansigtsgenkendelse. Det kræver en særlig infrarød linse i webkameraet, og det er Dynabook-computeren altså udstyret med.


+ Let

+ God skærm

– Ydelsen er lav

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Meget let og slank computer, hvor der til gengæld er sparet lidt på ydelsen.

Specifikationer

Mærke
Dynabook
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-1260P
Grafikkort
Intel Iris Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
13,3"
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB-C 3.2 Gen 2, 2 x USB 3.1
Tilslutninger
Ethernet, hovedtelefon, HDMI, Kensington-lås, microSD-kortlæser, Smart Card-læser
Netværk
Wi-Fi 6E
Mål
30,6 x 21 x 1,79 cm
Vægt
904 g
Batteritid
Cirka 9 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11
CPU Mark
15341
2D Mark
303
3D Mark
2990
Memory Mark
2848
Disk Mark
20801
Benchmark (højest er bedst)
3202