test av Dynabook Portégé X30L-G-10J

Dynabook Portégé X30L-G-10J

Let og anvendelig bærbar computer, som klarer de fleste opgaver. Tastaturet lever dog ikke op til resten af computerens standard.

af Markus Dahlberg #Computer #Dynabook
8.6

Portégé X30L-G-10J er en næsten uforståelig let bærbar pc. Vægten på blot 842 gram er mindre, end hvad en stor tablet med tilhørende tastaturcover vejer.

På trods af størrelsen er X30L en yderst veludstyret kontorcomputer med fin ydeevne.

Det mørke matte magnesiumchassis er stift og giver et solidt indtryk. Det er ikke for ingenting, at det er klassificeret efter en standard, som det amerikanske militær kræver, at alle enheder, det køber, skal opfylde. En af de 29 tests, som Dynabooks computer har gennemgået for at få godkendelsen, er, at den skal tabes på gulvet 26 gange fra en højde på 1,2 meter.

Det solide indtryk falmer dog lidt, når vi folder skærmen op. Den er selvfølgelig tynd, men den har også usædvanlig dårlig vridningsstivhed. Når vi greb i kanterne, kunne vi bøje dem foruroligende meget frem og tilbage. Kanten om skærmen er også meget bred i forhold til de fleste konkurrenter i dag. Det ser ikke så moderne ud med en øvre kant på 1,5 centimeter.

Så er selve skærmen sjovere. Opløsningen i Full HD er rigeligt, når skærmen ikke er større end 13,3 tommer, men det er frem for alt lysstyrken, man lægger mærke til. Skærmen er mat og jævnt oplyst med en flot lysstyrke på godt 470 cd/m². Farverne er pæne og klare, og skærmen føles næsten unødvendigt god til en computer, hvis hovedopgaver består af Word-dokumenter og Excel-ark. På den anden side har X30L en god batterilevetid, så med den flotte skærm er den perfekt til at se film på farten. I vores batteritest kunne vi se film i næsten fem og en halv time, inden batteriet løb tør.

I den sammenhæng er det dog værd at bemærke, at de indbyggede højtalere ikke er så gode. Lyden er tynd og anonym, så hvis du vil høre musik eller se film, er det frem med hovedtelefonerne!

Tastaturet er trangt, og især Enter-tasten er meget lille. Det er ikke særlig sjovt at skrive længere tekster med tastaturet. Fingeraftrykslæseren er lidt mærkeligt placeret i øverste venstre hjørne af musepladen. Det føles akavet række ind over halvdelen af ​​computeren for at nå den med din pegefinger — medmindre du selvfølgelig er venstrehåndet. På den anden side er der sjovere måder at komme ind i Windows på – for eksempel med ansigtslogin i funktionen Windows Hello. Det store webkamera i den brede top af skærmen genkendte os med det samme og loggede os på Windows.

Computeren har Wi-Fi 6, og der er endda en Ethernet-port til kabelnetværk på højre side. På venstre side finder vi en HDMI-port i fuld størrelse, hovedtelefonstik og en kortlæser til microSD-kort. Her er også en enkelt USB-C-port, der fungerer som en opladningsport.

Med hensyn til ydeevne håndterer X30L alt, hvad der hører til kontorarbejde samt streaming af film og musik, men det er ikke ligefrem en spillecomputer.

Selvfølgelig er lige prisen voldsom, men for dem, der ønsker en let og hurtig pc, der kan håndtere næsten alt i hverdagen, er Portégé X30L-G-10J et godt valg.

 

 


+ Utrolig let
+ Flot, lysstærk skærm
+ Mange porte
– Trangt tastatur

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Let og anvendelig bærbar computer, som klarer de fleste opgaver. Tastaturet lever dog ikke op til resten af computerens standard.

Specifikationer

Mærke
Dynabook
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7 10710H
Grafikkort
Intel UHD Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
13,3 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixel, 470 cd/m²
USB-porte
2 x USB 3.0, 1 x USB-C 3.1 gen. 1
Tilslutninger
HDMI, Ethernet, hovedtelefon og mikrofon, microSD
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
30,9 × 21,2 × 18 cm
Vægt
842 gram
Batteritid
5 timer 25 minutter
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Pro
Andet
MIL-STD-810G
CPU Mark
9197,8
2D Mark
320,9
3D Mark
1176,7
Memory Mark
2770,1
Disk Mark
14484,2
Benchmark (højest er bedst)
2720,4