Dell XPS 15 9550

Luksusbærbar der klarer alt

af Peter Hyldahl #Computer #Dell
8.0

Dell XPS 15 er en bærbar, der udmærker sig ved at være godt bygget, have et lækkert design og ikke mindst en indmad, der betyder, at den kan bruges til mange opgaver. Uanset om det gælder kontorarbejde, internet eller endda spil, er den kraftig nok.

Kombinationen af en kvik Intel i5processor og et Nvidia 960GTX-grafikkort giver en ydelse, der kan klare selv halvtunge spil uden hakken. Det betyder også, at XPS 15 er ret kvik, når der afvikles andre tunge opgaver.

Vi afviklede fx billedbehandling i Photoshop uden lang ventetid på filtre, der normalt sløver pc’en gevaldigt ned. XPS 15 har indbygget en 32 GB SSD, der betyder, at opstarten går meget hurtigt. Programmer og filer lagres på den almindelige 1-TB harddisk.

Skærmen er på 15,6 tommer og har Full HD-opløsning. Den har en perfekt balance mellem opløsning og læsbarhed. Med en vægt på omkring to kilo er XPS 15 overkommelig at tage med, og når du bruger den, opdager du, at tastaturet er blandt de bedre i klassen. De store taster er konstrueret, så trykket bliver registreret, selv om du rammer meget skævt på en tast.

Lydkvaliteten fra de indbyggede højttalere er ikke ligefrem imponerende, da den mangler tyngde. Til gengæld er lyden god gennem hovedtelefonudgangen, hvor den er detaljeret og uden generende støj – perfekt til musik og film.

Det, der gør XPS 15 attraktiv, er den samlede helhed. Pc’en brillerer ikke på ét enkelt punkt, men er godt designet, solidt bygget og har en fin ydelse. Derfor er den halvhøje pris også acceptabel.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Et godt bud på en luksusbærbar, som klarer langt de fleste behov i hverdagen.

Specifikationer

Mærke
Dell
Type
Laptop
Processor
Intel Quad Core i5-6300HQ
Grafikkort
GeForce 960GTX 2 GB
Hukommelse (RAM)
8 gigabyte
Lagerplads
1 000 GB HDD + 32 GB SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1 920x1 080 pixels
Mål
35,7 x 23,5 x 1,1 cm
Vægt
2,80 kg
Batteritid
5 timer 42 min