Dell XPS 15 (2018)

Dell XPS 15 har mange fortrin, men den plages også af et par småskavanker.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Dell
8.1

Dell XPS 15 er dét, man kan kalde en solid allround-pc. Den ligger lidt over middel i både vægt, ydelse og pris og kan klare de fleste opgaver, du kan finde på at kaste efter den – dog bortset lige fra de mest krævende 3D-spil.

Det er en pc, som egner sig godt som arbejdscomputer. Et udmærket grafikkort sørger sammen med den forholdsvis hurtige processor for hurtig afvikling af de mest almindelige programmer. Det gode tastatur indbyder også til at bruge computeren til fx tekstbehandling.

Skærmen udmærker sig ved at stå lysende klart med en mat overflade, som forhindrer generende genskin. Selv efter flere timers arbejde bliver man ikke træt i øjnene af at se på den. Det er dejligt.

Stor skærm i lille kabinet

Der er kun en meget smal ramme rundt om skærmen, så der er blevet plads til en 15,6-tommers skærm i en computer, der i længde og bredde ikke er meget større end en 14-tommers model. På trods af målene er Dell XPS 15 ikke så let. Der er lagt mere vægt på funktionalitet og tilslutningsmuligheder end på mobilitet.

Selve kabinettet er virkelig godt bygget, men det er ikke så praktisk, at de lidt støjende blæsere skubber luften direkte nedad. Hvis du sidder ved et bord, gør det ikke så meget, for computeren er hævet lidt ved hjælp af en gummiliste i bunden, så luften nemt kan komme væk, men hvis du sidder med computeren i skødet, har den svært ved at slippe af med den varme luft, den uvægerligt udvikler.

Det er også en lidt mærkværdig beslutning af Dell at placere webkameraet under skærmen i stedet for den sædvanlige placering over den. Den lave placering giver et lidt uvant frøperspektiv på billedet, så du nærmest ligner en filmskurk, når andre ser dig i videosamtaler i Skype.

 

Kan købes her:

www.dell.dk

 

+ God skærm

+ Godt tastatur

– Larmer en del

– Sær placering af webkamera

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En god, men også ret dyr, arbejdscomputer fra Dell.

Specifikationer

Mærke
Dell
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-8300H
Grafikkort
NVIDIA GeForce GTX 1050 med 4 GB GDDR5
Hukommelse (RAM)
8 GB DDR4 2666 MHz
Lagerplads
256 GB M.2 2280 PCIe SSD-drev
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
3
Netværk
802.11ac
Mål
35,7 x 23,5 x 1,7
Vægt
1,8 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home