Dell Latitude 5289

Dell Latitude 5289 er yderst robust to-i-en-pc, der excellerer med sin yderst lange batterilevetid.

af Christian Slot #Computer #Dell
7.4

Computer-markedet oversvømmes af to-i-en-pc’er, der hurtigt kan transformeres fra en traditionel arbejdsbærbar, du sidder med ved skrivebordet til en tablet, du kan klappe sammen og underholde dig med i sofaen.

Den slags to-i-en-pc er Dell Latitude 5289, der på overfladen ligner en konventionel bærbar. Men tastaturet er sat fast med hængsler, der kan bukke tastaturet hele vejen rundt – 360 grader – så det ligger helt op ad skærmen.

Det første, du lægger mærke til, når du får Dell Latitude 5289 i hånden er, at det føles som en yderst robust sag. Magnesiumkassen er belagt med gummi, hængslerne til skærmen er lavet af metal og skærmen af såkaldt Gorilla-glas, der skulle være noget nær umuligt at smadre. Alt sammen gør, at Latitude 5289 føles praktisk at arbejde med.

Denne test-pc er født med en Intel i5-processor og 8 gigabytes ram og en SSD-harddisk. I en PassMark-test af ydelsen scorer den 2920, hvilket er fint, uden at være prangende. Når det er sagt, så klarer Latitude 5289 alle hverdagsopgaver til perfektion. Intel HD Graphics 620-grafikkortet har problemer med at følge med, hvis pc’en udsættes for krævende grafikopgaver som eksempelvis krævende spil.

Behageligt tastatur og lang batteritid

Det er ofte en smagssag, om du kan lide et tastatur eller ej. Men det, der sidder på Latitude 5289 kræver omtale. Det er en smule mindre end normalt, og tasterne er matte og en smule højere end på normale tastaturer. Designet er en smule konkav – de enkelte taster bøjer lidt nedad – hvilket bevirker, sammen med et godt feedback i knapperne, at tasterne er behagelige at trykke på. Derudover er tastaturet baggrundsbelyst, så du nemt kan se forskel i mørke.

Til gengæld er den (middelmådige) museplade en anelse for lille, hvilket kan være et irritationsmoment, hvis du eksempelvis skal scrolle eller trække og slippe over længere distancer.

Batteritiden er overraskende god. Vores testmodel er udstyret med et 60 Wh-batteri, mens andre modeller (bl.a. den lidt billigere i3-model) har et batteri på 45 Wh. Efter en hel arbejdsdag med skrivning og brug af den trådløse netværksforbindelse var batteriprocenten stadig på 20 %, hvilket er godt klaret.

Den trykfølsomme skærm på Latitude 5289 fungerer tilfredsstillende. Lysstyrken og kontrasten er så gode, at du sagtens kan bruge skærmen under sollys.

 

+ Robust design
+ Virkelig lang batterilevetid
– Middelmådigt hardware
– Lille museplade

Se forskellige konfigurationer og køb Latitude 5289 her.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Latitude 5289 kan være interessant for dig, hvis du leder efter en to-i-en med yderst god batterilevetid i et robust design.

Specifikationer

Mærke
Dell
Type
To-i-en-pc
Processor
Intel 5-7300U (Dual Core, 2.6GHz up to 3.5 GHz, 3M Cache, 15W, vPro), 8G memory
Grafikkort
Intel HD Graphics 620
Hukommelse (RAM)
8 GB LPDDR3, 1866 MHz
Lagerplads
256 GB M.2 2280 SSD
Skærmstørrelse
12,5" (31,8 cm) refleksfri, fingeraftryksafvisende Wacom-touchskærm i , Corning Gorilla-glas, HD-kamera og WWAN-antenne
Skærmopløsning
1920 x 1080 (HD)
USB-porte
2 x DisplayPort over USB-Type-C & 2 x USB 3.0 med PowerShare
Tilslutninger
1 x universelt stik 1 plads til Noble-kilelås, 1 x uSD 4.0-hukommelseskortlæser & 1 x uSIM-kortplads (kun WWAN)
Netværk
Intel Dual-Band Wireless-AC 8265 Wi-Fi + BT 4.2 trådløst kort (2 x 2)
Mål
30,4 cm x 21,0 cm x 1,2 cm
Vægt
1,34 kg
Batteritid
Op til 17 timer (60 W)
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10
Andet
HD-kamera, pen medfølger ikke
Benchmark (højest er bedst)
2920 (PassMark)