Test af Dell Inspiron Gaming Desktop

Dell Inspiron Gaming Desktop

Dell Inspiron Gaming Desktop er en pc, med store kræfter i grafikkort og AMD's nye Ryzen-processor.

af #Computer #Dell
7.2

Vi har over en weekend testet den nye Inspiron Gaming Desktop-serie fra Dell. Serien tilbyder en række ret kraftfulde stationære pc’er med fokus på processorkraft og grafikkort – men til en pris, hvor alle bestemt kan være med.

Designet af kabinettet er hullet på skråt, så der ifølge Dell er bedre luftgennemstrømning. Du har mulighed for at udvide med bedre luft- og væskekøling, der giver pc’en bedre arbejdsbetingelser, hvis du har brug for at overclocke (tune) processoren.

Dell har i øvrigt installeret et blåt lys i kabinettet. Det lyder lidt for ungt, men lyset er tilpas afdæmpet til, at det ikke bortskræmmer selv den mest konservative.

Ryzen er hurtig men ikke hurtigst

Noget af det mest interessante ved Dell-computeren er den AMD Ryzen-processor, der er motoren i den. Det er første gang, vi stifter bekendtskab med den, så det er spændende om den lever op til AMD’s høje løfter.

Maskinen er hurtig og yder ret godt i både hverdagsprogrammer og i spil (som ifølge Dell er Inspiron Gaming Desktops spidskompetence). Men der sker noget påfaldende, når vi tester Ryzen-processoren i CPU-krævende spil mod en lidt ældre Intel i5-processor, der på papiret bør klare sig dårligere.

I to næsten identiske maskiner i samme spil (med samme indstillinger) klarer den splinternye Ryzen-processor sig bemærkelsesværdigt dårligere end en årgammel i5-processor. Ydeevnen er stadig god, men vi havde forventet at den nye Ryzen ville udklassere en i5-processor.

Inspiron Gaming Desktop har gode udvidelsesmuligheder, hvis du eksempelvis vil opgradere fra de otte gigabyte ram, maskinen leveres med. Det havde været optimalt, hvis maskinen var født med 16 gigabye ram, som vel snart bliver standard i stationære pc’er af den her kaliber.

Til gengæld får vi – i den version, vi testede – to harddiske: Et lynhurtigt SSD-drev og et lidt langsommere lagringsdrev på en terabyte.

Af en eller anden grund leverer Dell en elendig mus og tastatur med deres kraftfulde pc. Det nærmer sig blasfemi at benytte den slags letvægts plastikskrammel med en ellers god maskine.

Omvendt koster pc’en, vi testede, blot 7999 kroner, hvilket er en rigtig god pris for en maskine af denne kaliber.

+ God pris ift. ydelse
+ Fin ydelse i programmer og spil
– Ryzen-cpu skuffer en smule

Find den laveste pris på Dell Inspiron Gaming her

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Inspiron Gaming Desktop er bestemt et holdbart valg, hvis du leder efter en pc, der kan yde optimalt i spil.

Specifikationer

Mærke
Dell
Type
Computer
Processor
AMD Ryzen 5 1400-processor (4C/8T, 10 MB cache, 3,4 GHz Precision Boost)
Grafikkort
GTX 1060 med 6 GB hukommelse
Hukommelse (RAM)
8 GB DDR4, 2400 MHz, op til 16 GB
Lagerplads
256 GB 2,5" SSD + 1 TB 3,5" SATA-harddisk
USB-porte
Forside: 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-C (Gen 1) - Bagside: 2 x USB 2.0, 4 x USB 3.0
Tilslutninger
1 x lydstik, 1 x 3-i-1-mediekortlæser,1 x PS/2-port, 1 x 7.1-kanal- og mikrofonport, 1 x HDMI-udgang, 1 x netværksport
Netværk
Dell Wireless 1820-kort (802.11AC Dual-Band Wi-Fi + Bluetooth 4.1)
Andet
Mus og tastatur medfølger