Computeren er lidt tung og buttet, men den fungerer fint som tablet, hvis du lægger på bordet eller i skødet.

Dell Inspiron 15 2-in-1

Inspiron 15 er en god maskine, men den har nogle svage punkter, som vi godt kunne have været foruden til denne pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Dell
7.8

Dell Inspiron 15 2-in-1 er en mestendels vellykket bærbar, der også kan laves om til en tablet med god berøringsfølsom skærm.

Skærmbilledet står skarpt og kontrastrigt, men vi kunne godt ønske os, at man kunne skrue lidt højere op for lysstyrken. Det kan være svært at se, hvad der sker på skærmen, hvis man sætter sig udenfor i dagslys. I lidt svagere baggrundsbelysning er der ingen problemer, og skærmens berøringsfølsomhed er kvik i opfattelsen.

Inspiron 15 føles som en stor og hurtig tablet, når du klapper skærmen om på bagsiden af tastaturet og bruger fingrene på skærmen til at styre computeren. De to kraftige hængsler får forvandlingsmanøvren til at føles sikker og tryg, og tastaturet deaktiveres automatisk, når det bliver klappet om på bagsiden. Det er heldigt, for Inspiron 15 er lige tung nok til at blive holdt i hånden i længere tid som en tablet, så du er nødt til at lægge den i skødet eller på et bord, når du bruger den på den måde.

Musepladen er også hurtig til at opfange din fingerspidsers berøring. Der er ingen synlige knapper i pladen, og du skal i stedet for trykke hjørnerne ned – lidt for hårdt efter vores smag – for at udføre enten et højre- eller venstreklik.

Det lidt middelmådige tastatur er pc’ens svageste punkt. Du skal knapt nok røre ved tasterne, før de er trykket i bund, og det er svært at mærke, når dit tastetryk er blevet opfattet af computeren. På midten af tastaturet virker computerens kabinet skrøbeligt. Du skal bare lade hænderne hvile i udgangspositionen med pegefingrene på F- og J-tasterne, så buer midten midten af computeren nedad under det forholdsvis svage tryk. Det giver lidt fornemmelsen af en pc, hvis byggekvalitet ikke lever helt op til den høje pris.

Vi fik typisk 7-8 timers batteritid ud af Inspiron 15 under testperioden, hvor vi brugte den til dagligt kontorarbejde. De otte timer er et fint resultat, der gør pc’en anvendelig til de fleste formål.

Der sad en hurtig i5-processor fra Intels nyeste generation i den udgave af Inspiron 15, vi testede. På Dells hjemmeside kan du konfigurere pc’en, som du har lyst til, så du fx ikke spilder penge på en stor SSD, hvis du ved, at du alligevel slet ikke kan udnytte al pladsen. Du kan også selv bestemme processor og hvor meget ram, du vil have i maskinen. Den testede model ligger midt i feltet af de mange forskellige udgaver af Inspiron 15 – både hvad angår ydelse og pris.


+ God berøringsfølsom skærm

+ Hurtig processor

– Svagt tastatur

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Inspiron 15 er en god maskine, men den har nogle svage punkter, som vi godt kunne have været foruden til denne pris.

Specifikationer

Mærke
Dell
Type
Bærbar pc
Processor
Intel i5-1135G7, 2,40 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
512 GB SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB-C Thunderbolt 4
Tilslutninger
Hovedtelefon, HDMI, SD-kort
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
35,6 x 23,8 x 1,8 cm
Vægt
1,89 kg
Batteritid
Cirka 8 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10
CPU Mark
9458
2D Mark
287
3D Mark
2258
Memory Mark
2369
Disk Mark
15851
Benchmark (højest er bedst)
2757