Skærmen sidder fast med et enkelt hængsel i midten.

Dell G5 15 5587

Dell G5 leverer masser af ydelse for pengene.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Dell
9.2

Det kan være svært at kende den ene bærbare pc fra den næste. Derfor er det også befriende, når nogen forsøger at gå nye veje med designet af en computer. Det gør Dell en lille smule med den kraftigt byggede G5.

Dell G5 er udstyret med et udmærket grafikkort, og den slags kræver også plads til at komme af med den varme, der udvikles, når både processor og grafikchip er på hårdt arbejde. Men jeg synes, at det er lykkedes Dell at gøre en dyd ud af nødvendigheden med computerens design. De skarpe kanter hælder på både for- og bagside og er udstyret med store riller, der giver computeren et lidt barskt udseende. Hele kabinettet er udført i kraftigt plastik, der føles meget solidt.

Længden og bredden af en bærbar er i høj grad bestemt af skærmens størrelse, og eftersom G5 har en 15,6 tommer stor skærm med en bred kant, så fylder computeren også en del på bordet. Det gør nu ikke så meget, for det betyder også, at der er blevet plads til både et numerisk tastatur og en stor museplade markeret med et tydeligt orange omrids. Arealet foran tastaturet er så stort, at det fungerer en behagelig håndledshviler, når du skriver på tastaturet. Tasterne har baggrundsbelysning og store tydelige bogstaver, så de er nemme at aflæse.

Ulempen ved pc’ens størrelse er, at den bliver lige lovligt tung. Det er ikke en computer, som man har lyst til at skulle have med i tasken hver dag. Den gør sig bedst på en mere eller mindre fast placering på et skrivebord.

Lige som de fleste andre Dell-computere, så kan G5 også skræddersyes på mange måde måder. Computerens ydre er uforandret i de forskellige modeller, men du kan udskifte dele som processor, ram, harddisk og SSD. Så kan du selv finde den rette balance mellem pris og ydelse.

I den testede udgave, synes jeg egentlig, at man får meget får pengene. De enkelte komponenter er godt afstemt, så ydelsen ikke hæmmes af flaskehalse. Windows er fx installeret på en SSD, som sætter skub på opstarten af pc’en og det daglige arbejde med programmer. SSD’en suppleres af en harddisk på en 1 terabyte, så der også er god plads til dine filer.

Grafikkortet er godt nok til, at du kan spille på pc’en, hvis du skulle få lyst til det, men hvis du kan lide spil, hvor man skal være hurtig på tasterne, så er det nok en god idé, at slutte et rigtigt tastatur til USB-porten, for det flade tastatur på G5 egner sig bedst til at bare at skrive på.

Det samlede billede af Dell G5 er en hurtig og solid computer til en fin pris. Den udgave, vi testede, giver dig meget for pengene, og du kan ændre på pc’ens specifikationer, inden du køber, så din nye computer bliver enten hurtigere eller billigere.

 

+ Hurtig

+ Solidt bygget

– Tung

Testet af Morten Skeldal Østergaard

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En solid bærbar, der giver dig masser af ydelse for pengene.

Specifikationer

Mærke
Dell
Type
Bærbar computer
Processor
Intel Core i5-8300H
Grafikkort
NVIDIA GeForce GTX 1060, 2 GB
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
1 terabyte HDD + 128 GB SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
3 x USB 3.1, 1 1 x USB C 3.1
Tilslutninger
HDMI, SD-kortlæser, kabelnetværk (Ethernet)
Netværk
802.11ac
Mål
38,9 x 2,5 x 27,4 cm
Vægt
2,61 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
Benchmark (højest er bedst)
4052