ASUS ZenBook har den mindste skærmkant, vi nogensinde har set.

ASUS ZenBook UX433FA

Ultrakompakt bærbar computer i metalkabinet.

af Henrik Ræder Clausen #Computer #Asus
8.6

Det første man bemærker ved ASUS ZenBook, er kabinettets livlige farver. Der er spræl i metalkabinettet, der fås i enten dybblåt eller sølvfarvet. Pc’en findes med skærme på 13, 14 eller 15 tommer – vi testede 14-tommers- modellen.

Indvendigt sidder der en Core i5-processor med fire kerner og en tophastighed på 1,6 GHz. Der er otte gigabytes ram i maskinen og et SSD-drev på 256 gigabytes.

Grafikkortet er et Intel UHD 620U, og skærmen har Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixels). Højtalerne er af det gode mærke Harman Kardon, og computeren leverer da også en hæderlig lyd. De indbyggede højtalere spiller meget præcist, endda med en antydning af bas. Det bliver ikke bedre i et kabinet af den størrelse. Skærmens ganske smalle kant er en særlig nyhed: Rent fysisk er kanten på blot to millimeter, om end selve skærmbilledet i vores teksteksemplar ikke nåede helt derud. Det giver plads til en 14-tommers skærm i et kabinet, der er mindre end mange andre 13-tommers modeller.

En fin detalje er, at pc’ens bagkant vipper lidt op fra bordet, når du åbner låget. Det giver tastaturet en lille og behagelig hældning og gør det samtidig nemmere for computeren at komme af med varmen. Tasterne i tastaturet er en anelse buede og føles behagelige under fingrene.

Selve skærmen står flot med levende og fint mættede farver. Den maksimale lysstyrke er derimod en tand mindre end gennemsnittet, hvilket giver problemer i kraftigt lys.

Det indbyggede batteri kan klare otte timers let arbejde, men ved hårdere belastning kan det falde til fire timer. Og belastningen ved krævende opgaver kan høres: Blæseren giver nogen støj, og undersiden af kabinettet bliver hurtigt over 40 grader varmt. Ikke perfekt, men heller ikke noget stort problem.

ZenBook hører ikke til de absolut hurtigste computere, men følger nu godt med alligevel. Vores målinger viste, at den er bedre end de fleste modeller. Det er særligt SSD-drevet med en læsehastighed på 1,7 GB/s, der trækker opad, mens det integrerede grafikkort trækker i den modsatte retning. For kompakt en computer er det samlet set et glimrende resultat.

Computeren har to traditionelle USB-porte og en enkelt til USB-C. Lidt overraskende kan USB-C-porten ikke bruges til opladning, som vi ellers ser på nyere computere. Lige så overraskende er der slet ikke mulighed for at tilslutte et traditionelt netværkskabel i computeren, men med en trådløs hastighed på over 650 Mbit/s er den kablede tilslutning nu også mindre vigtig.


+ Stor skærm i lille PC
+ God ydelse
+ Solidt kabinet
– Ikke så mange tilslutninger

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

ASUS ZenBook er en vellykket kompakt bærbar med flot skærm. Ydelsen er god i betragtning af størrelsen, og svaghederne få.

Specifikationer

Mærke
Asus
Type
Let bærbar computer
Processor
Intel Core i5 8265U
Grafikkort
Intel UHD Graphics 620
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB SSD
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
1 USB 3.1, 1 USB-C, 1 USB-2
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon, mikroSD
Netværk
WiFi 5
Mål
31,9 x 19,9 x 1,6 cm (b x d x h)
Vægt
1,2 kg
Batteritid
4 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
CPU Mark
9405
2D Mark
716
3D Mark
1278
Memory Mark
2165
Disk Mark
13418
Benchmark (højest er bedst)
3774