Kabinettet er bygget i aluminium. Det giver en god, solid fornemmelse, når du skal bære rundt på computeren.

ASUS ZenBook UX430UQ-PURE1

God allround-pc.

af #Computer #ASUS
8.9

Det behøver ikke være en dårlig ting at gå på kompromis. Det demonstrerer ASUS’ lille og lette ZenBook fornemt ved at ramme en gylden middelvej mellem mobilitet, ydelse og pris.

Der er ikke noget overdrevet prangende over designet, men indholdet er, som det skal være. En samlet måling af computerens ydelse viser, at den ligger lunt i feltet blandt andre bærbare i samme prisklasse.

Da jeg tændte den første gang, var det, som om der manglede noget – men det viste sig dog at være en god ting: Dét, ZenBook’en mangler, er nemlig en masse overflødig software, det såkaldte bloatware. Det skyldes, at det er en såkaldt Signature-udgave af Windows, der er renset for den slags. Skrivebordet er fri for reklameprogrammer eller links til prøveversioner. Det er rart på den måde at kunne starte på en frisk med en ny computer.

Lyden leveres af højtalerfirmaet Harman Kardon. Det betyder ikke, at du skal forvente dig en lyd som i et stereoanlæg, men lydkvaliteten hæver sig bestemt over, hvad man hører fra de fleste computerhøjtalere.

Tastaturet har baggrundsbelyste taster og fungerer fint, bortset fra at der slipper lidt lys ud under tasterne, som kan genere, hvis du sidder i et mørkt rum. Tænd-sluk-knappen sidder i øverste højre hjørne, hvor der ellers som regel er placeret en Delete-tast. Jeg nåede at trykke på den ved et uheld et par gange og derved sende pc’en til login-skærmen, før jeg lærte at se mig for.

Foran tastaturet sidder musepladen med en lille fingeraftrykslæser i det ene hjørne. Den virker fint og hurtigt, så du slipper for at skulle taste dit kodeord ind, hver gang du vil logge på Windows.

Skærmen er udmærket med en mat overflade, der gør computeren velegnet til arbejde i kraftigt lys, fx hvis du sidder udenfor.

Kan købes her:

www.power.dk

+ Ingen overflødige programmer
+ Fingeraftrykslæser

– Lidt lysforurening fra taster

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Den lille ASUS ZenBook hæver sig flot over gennemsnittet på alle punkter. En god bærbar uden overflødige programmer.

Specifikationer

Mærke
ASUS
Type
ASUS ZenBook UX430UQ-PURE1
Processor
Intel Core i3-7100U, 2,4 GHz
Grafikkort
Nvidia GeForce 940MX
Hukommelse (RAM)
4 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.1, 1 x USB 3.1 Type-C
Tilslutninger
Micro HDMI, SD-kortlæser
Mål
32,4 x 22,5 x 1,6 cm
Vægt
1,25 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
Benchmark (højest er bedst)
2290,7